Tetemre hívás Komáromban – a Kultúra Napja alkalmából

Január 22. 1989 óta a Magyar Kultúra Napja. 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be ― „a magyar nép zivataros századaiból“ vett példákra épített költeményét - a Himnuszt. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A Komáromi Jókai Színház a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy irodalmi zenés előadói esttel kíván kedveskedni nézőinek. Arany János balladáiból és késői lírájából készült összeállítást szerkesztette, rendezte és játssza Tóth Tibor.
A zenei anyagot egy háromtagú zenekar szólaltaja meg, Farnbauer Péter, Kováts Marcell és Madarász András.

Tetemre_hivas-plakatAz előadói estben Tóth Tibor és zenész barátai tolmácsolásában elhangzanak Arany János remekművei, A walesi bárdok, a Tengeri hántás, Árva fiú, Epilógus, Kortársam R. A. halálán, Szőke Panni,  vagy az est címadó műve, a Tetemre hívás.
Az előadói estet, mely része a Komáromi Jókai Színház által meghirdetett „Gyöngyszemeink“ nevet viselő stúdiószínházi programnak, január 20-án 17, január 21-én pedig 19 órai kezdettel tekinthetik meg a Vasmacska Stúdiószínpadon.
Az előadás zenei anyagából készült CD megvásárolható a helyszínen.

süti beállítások módosítása