Anyagi gondok miatt önköltséges lesz a Diákszínjátszó Találkozó

Átalakítják az Országos Diákszínjátszó Találkozó (ODT) lebonyolításának módját, mert a pályázatok késői kiírása miatt a fesztivált életre hívó egyesület nem rendelkezik a szervezéshez szükséges anyagi forrással. A színjátszó csoportok számára a részvétel idén önköltséges lesz.

Az országos fesztivált a tervek szerint április 20. és 22. között rendeznék meg Kecskeméten - olvasható az egyesület honlapján.
Mint írják, az ODT fesztiválrendszerének anyagi hátterét hagyományosan a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) elnyert támogatások biztosították, az NKA 2011 végén lezajlott átszervezésének nyomán azonban a 2012 tavaszi időszakra nem írták ki a szokásos pályázatokat.

odt Az NKA honlapján 2012. január 9-én hivatalosan közzétett pályáztatási naptár szerint a Közművelődés és Népművészet Kollégiuma legközelebbi pályázati beadási határideje 2012. április 17., ami már késő az ODE számára. Mivel a szervezet nem rendelkezik a szervezéshez szükséges tartalékokkal, az egyetlen lehetőség az ODT ez évi lebonyolításának átalakítása.
Az ODE választmányának döntése értelmében a kilátásban lévő kisebb összegű támogatásokat teljes egészükben a Kecskemétre tervezett országos fesztivál megrendezésére fordítják. Az országos fesztivál ezzel együtt is csak akkor tud megvalósulni, ha a Kecskemét városa által nyújtott támogatás mellett a résztvevők számára lényegében önköltséges lesz - fogalmaznak.
A regionális találkozókon való részvétel és az országos fesztiválra a meghívás feltétele az egyesület honlapján található online jelentkezési lap kitöltése, és a produkciónként 5000 forintos nevezési díj befizetése, amelyek határideje február 3.

süti beállítások módosítása