Hugenották Marosvásárhelyen a Kultúra Napján

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Székely János Hugenották című drámájának műsorra tűzésével tiszteleg a Magyar Kultúra Napja alkalmával.

Az előadás műsorfüzetébe szánt szövegében Salat Levente, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának docense így ír a drámában megfogalmazott eszmeiség kapcsán: Az erdélyi magyar egzisztencia helyzetét és kilátásait itt és most mérlegelve azt kell látnunk, hogy a közösségért felelősséget érzők és vállalók, illetve a nevében fellépők egyre inkább olyan helyzetbe hozzák egymást, magukat, amelyben „az igazság, minél nagyobbakat hazudnak érte, annál igazabb lesz.” És közben tartani lehet attól, hogy észre sem vesszük: „a lét már nincs saját kezünkben (…) elapadt jövőnk és (…) kiürült sorsunk”.       
HUGENOTTAK_total1A decemberben bemutatott előadás szereposztásának tagjai: Henn János, Bokor Barna, Bányai Kelemen Barna, Kilyén László, Györffy András, Sebestyén Aba és Kárp György. Közreműködnek: Meszesi Oszkár és a Művészeti Egyetem Zenetanári Fakultásának növendékei: Albert Zsuzsa, Balla Rita, Marton Csilla, Suba László és Szabó Hunor. Zeneszerző: Csíky Csaba. Díszlet- és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu. A díszlettervező munkatársa: Szabó Annamária. A rendező munkatársa: Sugó Erzsébet. Rendező: Szélyes Ferenc.
Az előadásra 2012. január 22-én, vasárnap este fél 8-tól kerül sor a Kisteremben, érvényes a Petelei István bérlet.

süti beállítások módosítása