Térey és Harcsa Veronika a MŰPÁban

Új irodalmi sorozatot indít a Művészetek Palotája, amelynek első alkalmán, hétfőn este nyolc órától Térey János körül forog az Üvegterem.

A szervezők szándéka úgy túllépni az irodalmi felolvasóestek megszokott keretét, hogy összművészeti produkciók születésének lehessen szem- és fültanúja a kortárs irodalom iránt érdeklődő publikum. Ehhez hétfőn Kaszanyitzky András csellóművész, Kussinszky Péter ügyvéd, Poós Zoltán író és retroszakértő, valamint Harcsa Veronika és zenésztársai szolgáltatják a pluszt. Mindez garancia lehet arra, hogy az összesen hatestésre tervezett, Literárium - Kortárs írók a MűPában című sorozat egyszerre hordozza magában a magas művészi színvonalat és az élvezhető könnyűséget.

terey

A MŰPA így ír az estről:
Nem véletlen, hogy a Művészetek Palotája új irodalmi sorozata Térey János estjével veszi kezdetét. Keresve se találhatnánk hálásabb vendéget ahhoz, hogy meggyőzően illusztráljuk: itt a felolvasó-estek megszokott keretét messze túllépő összművészeti produkciók születésének lehet szem- és fültanúja a kortárs irodalom iránt érdeklődő publikum. Egy olyan rendhagyó, az Üvegteremben hat estén át zajló, magas művészi színvonalú, ám élvezhetően „fogyasztható” tematikus sorozat kezdetéről van szó, melyhez Térey a maga szabálytalan, egyszerre rigorózus és szertelen, szigorúan fegyelmezett, mégis kihívóan provokatív alkatával minden előjel szerint kiváló alanynak bizonyul. Vers és dráma, verses regény, misztérium, drámai költemény... Sziklakórház, Katona József és Nemzeti Színház; számtalan díj, közte Babérkoszorú, Lovagkereszt... 17 kötet, 13 színházi bemutató: komplett életmű – másnál. Egy debreceni költőjelölt, ahogy percek alatt meghódítja Budapestet – s eszében sincs, hogy megpihenjen. Követői vannak. Mi több: epigonjai. Úgy fiatal, hogy már-már klasszikus.
A folytatáshoz hasonlóan a nyitóest is a Novák Eszter által megkomponált forgatókönyv és a váratlan történések, rögtönzések, egyedi ötletek ötvözete lesz – felolvasással, beszélgetéssel, a szerző által hívott meglepetés-vendégekkel. Mindezt  Veiszer Alinda tartja majd kézben.

 

2012. január 23. 20:00 - 21:30

Üvegterem

Térey János vendégei: Kaszanyitzky András - csellóművész, Kussinszky Péter - ügyvéd, Poós Zoltán - író és retro-szakértő

Közreműködik: Harcsa Veronika és zenésztársai

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

Jegyárak: 1000 Ft

süti beállítások módosítása