Jelmezbáloztak a kecskeméti színházban

Jelmezes mulatsággal nyílt meg az idei kecskeméti báli szezon a Katona József Színházban. Az est során felléptek a teátrum művészei, de Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és Varga Miklós is műsort adott.

Már hagyomány, hogy a kecskeméti báli szezon nyitányának a teátrum épülete ad otthont, 2009 óta ugyanis a Színészbál nyitja meg a hírös városi mulatságok sorát. Idén azonban még az eddigieknél is különlegesebb volt a Színészbál. A teátrum aulájába ugyanis január 21-én este gyönyörű jelmezekben érkeztek meg a vendégek. A bálozókat a korhű ruhákba öltözött Renaissance Consort muzsikája fogadta.
szineszbal_4

fotók: Nagy László (delmagyar.hu)

- Úgy döntöttünk, idén legyen jelmezbál a Színészbál. Azok, akik szerettek volna egyedi jelmezt viselni, a színház több ezer darabból álló jelmeztárából válogathattak – emelte ki Cseke Péter, a teátrum igazgatója. – Annak köszönhetően, hogy sokan kosztümöt viseltek, fesztelenebb volt a bál. A vendégek elmondták, szívesen öltöztek be, hiszen így egy estére maguk is színésznek érezhették magukat. Sőt, volt olyan is, akinek gyermekkori álma teljesült azzal, hogy jelmezben állhatott a Katona József Színház színpadán - tudtuk meg a direktortól, aki erre az estére rabruhát öltött, amivel azt szerette volna megmutatni, hogy ő már bizony örökre a színház rabja.

A teátrum épülete erre az éjszakára átalakult. A szakemberek négy nap alatt lefedték a nézőteret, és egy szintbe hozták a színpaddal, így egy varázslatos bálteremmé alakították át a város gyönyörű ékszerdobozát.
szineszbal_3A bál műsorvezetője Kiss Zoltán, a teátrum színésze volt, az est két sztárvendége pedig Polyák Lilla és Homonnay Zsolt. A népszerű színészházaspár egy műsorral érkezett Kecskemétre, ami nagy sikert aratott a vendégek körében. Természetesen a kecskeméti társulat tagjai az előző évekhez hasonlóan szintén felléptek a bálon, ezen kívül a Főnix Dance táncműsorát is láthatta a közönség. A gasztronómiai élményekről idén is a Bagatell étterem gondoskodott Kecskeméti Krisztián vezetésével, a talpalávalót pedig a Horizont Happy Band húzta hajnalig. Az est díszvendége Varga Miklós volt. 

szineszbal_2Míg az eddigi bálokon éjfél után mindig újságot adott ki a teátrum, ezúttal egy olyan szerkezettel kedveskedtek a vendégeknek, amivel a bálozók saját maguk készíthettek képeket, akár karöltve kedvenc színészükkel. A fotókat pedig levelezőlap formájában mindenki hazavihette.

- Szeretnénk jövőre is megrendezni a Színészbált, amellyel egy szép hagyományt teremtettünk Kecskeméten – hangsúlyozta Cseke Péter. –Véleményem szerint az itteni színészgárda az ország egyik legtehetségesebb társulata. Az, hogy a város és a megye közönsége ennyire szereti a színházat, nem csak jól eső érzés számunkra, hanem megsokszorozza a teherbíró képességünket is – jegyezte meg a direktor.

Forrás: delmagyar.hu

süti beállítások módosítása