Tiszta volt a szavazás Miskolcon - A színházi szakszervezet közleménye

A Miskolci Nemzeti Színház Színházi Dolgozók Szakszervezetének Alapszervezete a 2012. január 17-én, 14 órakor igazgatóválasztás ügyében megtartott társulati szimpátiaszavazással kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

Az előadó-művészeti törvény előírásai alapján a pályázatokat minősítő szakmai bizottságba a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács 4 tagot, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2 tagot, a Miskolci Nemzeti Színház szintén 2 tagot delegálhat. A színház részéről a Közalkalmazotti Tanács vezetője és a szakszervezet vezetője képviselheti a társulatot. Ezen törvény értelmében a Miskolci Nemzeti Színház társulata felhatalmazta képviseletére a szakszervezet vezetőjét az alábbiak szerint:

Mivel a szakszervezet vezetője a társulatot hivatott képviselni és nem egyéni, folyosói szintű vagy külön alkuk során kialakult magánvéleménynek kívánt hangot adni a szakmai bizottságban, ezért a színház társulatát a pályázók nyilvános meghallgatása mellett, dokumentálható módon véleménynyilvánításra szólította fel. Ez a gyakorlat mind Miskolcon, mind országos szinten több évtizedes eljárási módnak felel meg. A Miskolci Nemzeti Színház társulatának valamennyi tagja meghívást kapott a pályázók nyilvános meghallgatására és a véleménynyilvánítás lehetőségére.

Társulati tagnak számít valamennyi, a színház üzemszerű működésében folyamatosan részt vevő kolléga, foglalkoztatási formától (közalkalmazott, vállalkozó, megbízási szerződéses, stb.), illetve betöltött státuszától függetlenül. Nem számítanak társulati tagnak azon kollégák, akik rövidebb időre vagy csak egy-egy produkció erejéig, eseti megbízással rendelkeznek.

miskolc

A Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagsága jelenleg 329 főből áll. Valamennyien kaptak meghívót és valamennyiük számára nyomtatott és lepecsételt, nem hamisítható, egyedi szavazólapot biztosított a szakszervezet. A társulati tagok felsorolása betűrendben készült, a szavazólapokat ellenőrzötten, név szerint vehették át, aláírásukkal igazolva azt. A szórólapok átadásában 8 fős, társulati tagokat ismerő, hivatalosan felkért kolléga vett részt.

Összesen 208 db szavazólap került felvételre. A többi társulati tag távol maradt az ülésről, át nem vett szavazólapjaik a szakszervezet dokumentációjában archiválásra kerültek.

A 208 fő jelen lévő és szavazásra jogosult kolléga közül 30 fő nem adta le szavazatát, 7 fő érvénytelen szavazatot adott le, 171 fő adott le érvényes szavazatot, melyeket hivatalosan felkért 7 fős számlálóbizottság értékelt.

Az összesítés szerint 111 szavazatot kapott Koltay Gábor, 60 szavazatot kapott Kiss Csaba. A szavazatok többségi véleménye alapján a szakszervezet a szakmai kuratórium ülésén a többség véleményét képviselte.

A város képviseletében Kákóczki András, Miskolc Megyei Jogú Város Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing osztályának vezetője, valamint a város által kiküldött önkormányzati biztos teljes körű betekintésre kapott lehetőséget.

Törvényességi vizsgálat a szakszervezet ellen nem indult.

A szakszervezetnek adatvédelmi okokból nem áll módjában a dokumentumokat kiadni vagy lemásolni, ellenben a fenntartó kérésére előre egyeztetett időpontban korlátlan ideig továbbra is betekintést biztosít.

A szakszervezetnek az üggyel kapcsolatban egyéb hozzáfűznivalója nincs.

Miskolc, 2012. január 23.

Balázs András szb. titkár, Miskolci Nemzeti Színház

 

Kapcsolódó cikk:

Egyre több részlet szivárog ki Koltay Gábor pályázatából

Egyre több részlet szivárog ki Koltay Gábor pályázatábólAz Észak Hírnök nevű portál már a programot is tudni véli. Koltay Gábort arról kérdeztük, miért nem teszi közzé pályázatát.

süti beállítások módosítása