"Segíts egy tízessel" - Nemzeti Táncszínház akciója

"Segíts egy tízessel" címmel indít jótékonysági akciót a Nemzeti Táncszínház az UNICEF Magyarországgal közösen, a február elsején kezdődő kampányban tíz héten át gyűjtik az aprót a világ legrosszabb sorban lévő gyermekeinek megsegítésére.

Decemberben a Nemzeti Táncszínház tíz hazai alapítványnak segített jótékonysági akciójával, február elsején kezdődő új programjával pedig a nemzetközi jótékonysági szervezetet támogat - adta hírül közleményben a színház.
A színház az UNICEF magyarországi nemzeti bizottságával közösen a színház épületében tartja adománygyűjtését. Az április 11-ig tartó programban aprót, tízforintosokat gyűjtenek, a befolyt összeget a segélyszervezet különböző programjainak támogatására fordítja.

tizes "Egy darab tízforintos ugyan nem sok mindenre elég, tíz darabbal azonban már lehet segíteni a gyermekeken. Tízszer tíz forint például elegendő a gyermekbénulás elleni három adag oltóanyagra, így azzal három kisgyermek élete menthető meg. Ez az összeg fedezi 40 darab víztisztító tabletta árát is, ez 200 liter szennyezett víz megtisztításához elegendő, így katasztrófahelyzetben biztosítja a gyerekek tiszta vízhez jutását. Száz forintból szintén megvásárolható egy szúnyogháló, amely alatt öt gyerek fér el és így megóvhatók a maláriától" - fogalmaznak a szervezők.
"Sokan hiszik, hogy segíteni csak nagy összegekkel lehet, pedig a sok kicsi sokra megy mondás, esetünkben nagyon is igaz. Havi ezer forintos rendszeres támogatással az UNICEF gyerekek millióinak életét tudja elviselhetőbbé tenni. Örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert lehetőségünk van arra, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy sokszor milyen kevésből, milyen sok mindent lehet megvalósítani" - állítja Bábel Tamás, a szervezet igazgatója.
Naponta több mint 21 ezer gyermek hal meg értelmetlenül alultápláltság, hasmenéses kiszáradás, szennyezett ivóvíz fogyasztása, gyógyítható betegségek és egyéb, könnyen megelőzhető okok miatt. A legtöbben közülük a világ legszegényebb országaiban és közösségeiben élnek. Az UNICEF gyermekvédelmi szervezeteként több mint 150 országban van jelen, segíti a nehéz körülmények között élő gyermekek túlélését. Programjaikat kizárólag magánszemélyek, cégek és kormányok önkéntes hozzájárulásaiból finanszírozzák.

süti beállítások módosítása