Gálaműsorral ünnepelték a 60 éves debreceni operát

Egész estés gálaműsorral ünnepelték vasárnap a Csokonai Színház operatagozatának 60 éves évfordulóját. Az esten a társulat jelenlegi tagjai és a Kodály Filharmonikusok köszöntötték az operatagozat egykori művészeit. A gálaműsoron emléklappal köszöntötték a Csokonai Színház egykori operaénekeseit, így például Varga Magdát és Tréfás Györgyöt is.

operagala20120123

forrás: dehir.hu

"A legszebb élményem  az az 52 év, amit aktívan itt töltöttem. Az egész életem ebben a színházban telt, mindig boldog vagyok, hogy ide betehettem a lábamat" – mondta Tréfás György operaénekes.

Nemcsak az egykori operaénekesek emlékeznek szívesen a Debrecenben töltött időre. Az operatagozat jelenlegi tagjainak is büszkeség, hogy a Csokonai Színház társulatához tartoznak.

-"Nagyon jól érzem magam ebben a színházban, a saját színházunknak érezzük. A nehéz színházi világban itt húztunk le negyed századot az életünkből" – fogalmazott Ürmössy Imre operaénekest.

Somogyi Béla alpolgármester szerint fontos, hogy az operatagozat évfordulója is felhívja a figyelmet a cívisváros zenei hagyományaira.

"A magyar zenekultúra, ezen belül a debreceni zeneművészet értékeire hívhatjuk fel a figyelmet megemlékezve ezzel a 150 éves intézményesült debreceni zeneoktatásról, és Kodály Zoltán születésének 130. évfordulójáról is" – magyarázta Somogyi Béla alpolgármester.

Az operatagozat elmúlt évtizedeinek legemlékezetesebb pillanatait a Csokonai Színház első emeleti folyosóján egy kiállításon is láthatják az érdeklődők.

 

Forrás: dehir.hu

süti beállítások módosítása