Hatalmas siker volt Gershwin-est az Operettszínházban

Az előző évadban is sikert aratott kortárs opera, a Mario és a varázsló a 2011/2012-es szezonban egy sztárokat felvonultató, különleges Gershwin-esttel együtt volt látható. A két egyfelvonásost vastapssal köszöntötték a nézők. A beszámolóban a szereplők is mesélnek.

Különös, izgalmas és felkavaró előadás készült Vajda János Mario és a varázsló című operájából KERO® rendezésében az előző évadban, melynek zenéje különböző stílusok szokatlan keverékéből áll össze. Az egyszerre szürreális és dallamos muzsika, valamint Bókkon Gábor végkifejletre kihegyezett librettója remek lehetőség, hogy Cipolla szerepében Szabó P. Szilveszter hipnotizálja a színpadon játszókat és a nézőtéren ülőket egyaránt...

ver_0294Náray Erika és Szabó P. Szilveszter

"Az Operettszínházban egy éve, Miskolcon pedig júniusban játszottam utoljára a Mario és a varázslót, ennek ellenére nem volt nehéz most újra Cipollát játszani, hiszen nagyon jól bepróbáltuk a produkciót, és mondhatni ez a karakter már a véremben van. A rendezővel anno sokat beszélgettünk a szerepről, ezért is sikerült ennyire magamévá tenni. Szeretem az előadást, bár 50 perc masszív koncentrációt igényel, egy pillanatra sem engedhetem meg magamnak, hogy kizökkenjek" - mesélte Szabó P. Szilveszter. A már hatalmas kritikai- és közönségsikert aratott kortárs opera a 2011/2012-es szezonban egy sztárokat felvonultató, különleges Gershwin-esttel együtt volt látható, melynek narrátora és egyben egyik fellépője szintén Szabó P. Szilveszter volt, akinek a szünet alatt egyik műfajból a másikba kellett átállnia: "Nagyon nehéz volt a Mario után szinte egyből a második felvonásban már Gershwint énekelni, táncolni, hiszen az egy egészen más műfaj. Maga a koreográfia nem okozott problémát, hét évig tanultam szteppelni, és a műsorban elhangzott dalokat is mind ismertem, a főiskolán énekeltem már őket."

VER_0437

Szinetár Dóra

A Gershwin-est keretein belül a nézők először részleteket hallhattak a Porgy és Bess című operából Frankó Tünde, Cser Krisztián, Vadász Zsolt, Lukács Anita és Kerényi Miklós Máté tolmácsolásában, majd egy revüt adtak elő a szereplők. Elhangzott többek között a Strike up the band Szabó P. Szilveszter, a Someone to watch over me Vágó Bernadett és Szabó Dávid, a They can't take that away from me Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán előadásában. A műsort Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté fergeteges I got rhythm című dala zárta. Mellettük színpadra lépett még Szulák Andrea és Náray Erika, akik egymás váltói voltak.

qEdEVER_0182Jelenet a Porgy és Bess-ből

Lukács Anitának, aki a Porgy és Bess-ben énekelt, nem sok ideje volt, hiszen beugróként szerepelt a műsorban. Ennek ellenére nem okozott neki nehézséget Gershwin zenéjét megtanulni: "Musicalt, operettet és operát is szoktam énekelni, csodálatos érzés volt átadni magam ennek az érzelemgazdag zenének.... Gershwin dalai egyébként már évekkel ezelőtt, még stúdiósként megfogtak, és azóta is nagyon szeretem őket. A klasszikusnak, a jazz-nek, a könnyűzenének egy nagyon különleges, izgalmas ötvözete, melyet szerintem minden zenerajongó szívesen hallgat. Jó érzés volt a musical és az operai énektechnikát keverni. Nagy örömmel vettem részt ebben a produkcióban, bízom benne, hogy előkerül majd újra Gershwin-estünk!"

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása