Szipál Martin kiállítása az Erzsébetligeti Színházban

Szipál Martin fotóművész és tanítványai címmel mintegy negyven képből kiállítás nyílik a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színházban szerdán este.

Szipál Márton sikerekben bővelkedő életútját a pozitív gondolkodás és a szenvedély hatja át – írta róla barátja, Heim Pál, aki fölteszi a kérdést, hogy miért szeretik az emberek Szipál fényképeit és meg is válaszolja:” mert alkotásai valami olyan megfoghatatlan eleganciát tükröznek, amely sallangoktól mentesen érzékelteti a teremtés harmóniáját.” Tiszta kompozíciójú munkái, köztük a női portrék szinte földöntúli békét sugároznak.

szipal

forrás: images.google.com

Szipál, aki 40 évig a hollywoodi filmsztárok és sztárjelöltek fotósa volt, a Fotóiskolában végzett két volt tanítványával, Börzsey Bálinttal és Fekete Évával állítja ki fényképeit. Börzsey Bálint alkotásainak központi témái az épületek, épületrészletek, amelyek minimalista megközelítése gondolatébresztő, szuggesztív hatással van a szemlélőre. Fekete Éva rendkívül finoman bánik a fény-árnyékkal és ezzel poétikus hatású látásmódot közvetít. Mestere, Szipál Martin egyszer azt mondta neki, hogy „Fényképezni nem tudsz, de nagyon jó szemed van, ami ebben a szakmában elengedhetetlen.” +Nem technikai tudást kaptam tőle, hanem sokkal inkább valami nagyon fontosat, ami abszolút nem tanítható+ – jegyezte meg egy interjúban.

A kiállítást – amely február 26-ig tart nyitva – Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere nyitja meg.

Forrás: MTI/kultography.hu

süti beállítások módosítása