A Betyársereg és két Gárda készül az Új Színház elé

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége tüntetést szervez február 1-jén 17 órára az Új Színház elé. Úgy tűnik az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda is, sőt a Betyársereg is csatlakozik hozzájuk.

“Meghívunk, tiltakozz velünk, amikor a szélsőjobb a II. világháború után újra elfoglal egy országos közintézményt! 2012. február 1-jén, (cinikus módon a 2. Magyar Köztársaság emléknapján) Magyarországon az adófizető polgárok pénzén támogatott Új Színház vezetését átveszi egy szélsőjobboldaliságáról ismert igazgató” – áll a MEASZ felhívásában.

ujszinhazzzz

A szentkoronaradio.com információja szerint ellentüntetésre készül a szélsőjobb a színháznál. „Kötelességünk kiállni velük szembe, mert a magyar kultúrát meg kell védenünk! Ott kell lennünk, mert különben az antifasiszta csőcselék foglalja el az utcát, ahogy ez már megtörtént Nyugat-Európában is! Erőt kell demonstrálnunk, hogy továbbra is szabadon sétálhassunk országunkban magyarként, magyar szimbolumokkal (sic!) ruházatunkon, anélkül, hogy ránk támadna a csőcselék - ugyanis, ahol az antifasiszták vették át az irányítást, ott sajnos napi szintűek a hazafiak elleni támadások”- írja a honlap, amely úgy tudja, tüntetésre készül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda is, sőt a Betyársereg is csatlakozik az akcióhoz.

„Fontos, hogy nem lesz bejelentett ellentüntetés, így egy zászló, vagy transzparens is okot adhat a rendőrök részéről a beavatkozásra. Inkább hangos véleménynyilvánításra összpontosítsunk (kereplők, kürtök, sípok jöhetnek!)”- teszik hozzá.

süti beállítások módosítása