Egy csók és más semmi a legjobb ellenszer

Az előrejelzések szerint igen hideg időre számíthatunk, hétvégén a maximum hőmérséklet is alig 1 fok körül alakul. Nem, ez nem időjárásjelentés, csupán DVD ajánlat és a közkedvelt zenés filmmel garantáltan kellemes időtöltés a fűtött szobában. Az egy csók és más semmi Tolnay Klárival és Jávor Pállal könnyen beszerezhető és tökéletes választás egy januári estére.

A régi filmek gyűjtőinél gyakorlatilag alapdarab Eisemann Mihály operettjének filmváltozata, de az internetnek köszönhetően felleltünk számos oldalt, ahol bármikor megrendelhető. Tökéletes választás egy januári estére. A DVD vásárlására a következő site-okon van lehetőségünk: ITT, ITT, ITT és ITT.

Egy csók és más semmi filmen:

A népszerű operett filmváltozata egy válóper és egy kezdődő új szerelemről szól. Albert Sándor fiatal ügyvédnek megtetszik egy asszony, Anni, aki az ügyfelének felesége. Miután a házaspár éppen válni készül, Anninak nem szabad új férfiismeretségbe bonyolódnia. Véletlen találkozásuk mégis kompromittálja. A tárgyaláson már-már diadalt arat a férj, amikor az ügyvéd védence ellen vall.

l_32434_524e0503Rendező: Ráthonyi Ákos

Forgatókönyv: Bihari László, Egri-Halász Imre, Kolozsvári Andor

Zene: Eisemann Mihály

Szereplők

Dr. Albert Sándor
Jávor Pál

Nadányi Ervinné, Anni
Tolnay Klári

Dr. Sáfrány Béla
Rajnay Gábor

Sáfrány Péter Pataky Jenő

Nadányi Ervin
Dénes György

Magánnyomozó
Pethes Sándor

Vrabec
Sárossy Andor

m2-5600-11075800

Egy csók és más semmi a színházban, az operettről:

A zenés darabot a a Vígszínházban is megnézhetjük akár már a héten, hiszen január 27-én ismét műsorra tűzik. Az "Egy csók és más semmi" 1932 májusában, a Magyar Színházban igazi siker volt, az első perctől fogva imádták a nézők. Utólag kimondható, hogy a harmincas évek egyik legnagyobb, és legjellemzőbb slágere lett a címadó dal. A nóták verseit a kor kiváló szövegírója, Békeffi István írta.

egycsok2.original

Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját - ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek. Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek, kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd hosszas faggatását egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van. A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája vagy inkább mamája?
A kulcs az ismeretlen Schőn Tóni kezében van. Egy csók és más semmi? Kizárt dolog, ha egy Eisemann-operettről van szó. Akkor ugyanis biztosan vannak még jócskán remek figurák, fantasztikus slágerek, sok szerelem, naivitás és finom irónia. Minden ami egy igazán jó zenés darabhoz kell. Eisemann Mihály örök klasszikusa a pesti operettnek, szinte minden generációnak megvan a maga kedvence: a Vígszínházban is kirobbanó sikerrel játszották a Fekete Pétert. S ez az újabb szeretnivaló Eisemann-klasszikus: az Egy csók és más semmi, a teátrum sztárjaival: Eszenyi, Börcsök, Kern, Varju, Reviczky és a többiek, s a rendező Hegedűs D. Géza.

Forrás: színház.hu, Vígszínház

süti beállítások módosítása