Pályázati felhívás egyfelvonásos drámák bemutatására!

Kortárs magyar írók számára hirdet pályázatot a Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka Szerkesztősége; az írók egyfelvonásos darabjaik felolvasószínházi előadására, illetve megjelentetésére kaphatnak támogatást, a legjobbnak ítélt két darabot a Békéscsabai Jókai Színház bemutatja.

A kortárs magyar írók a már bemutatott, fiókban maradt és új egyfelvonásos darabjaik felolvasó-színházi előadására, illetve megjelentetésére adhatnak be pályázatot - áll a Magyar Írószövetségnek közleményében.
A beérkezett pályaművekből a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét legjobb darabot tavasszal a békéscsabai Ibsen Ház udvarán, nyáron a Szarvasi Vízi Színházban mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház színművészei felolvasószínházi formában. Az előadások után mindkét helyszínen közönségtalálkozót tartanak a szerző részvételével.
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott alkotást ősszel a Békéscsabai JókaiSzínház bemutatja. Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat közzéteszi, amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg.
A felhívásra legfeljebb hatszereplős egyfelvonásos műveket várnak, amelyeket három nyomtatott példányban február 24-ig lehet aszínház címére (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3) eljuttatni. A pályázat nem jeligés, tartalmaznia kell a szerző nevét, címét és gyors elérhetőségét. A feltételek között szerepel az is, hogy minden szerző csak egyetlen alkotással pályázhat.

süti beállítások módosítása