"A mozdulat sohasem hazudik" - Videopályázat!

Háromperces pszicho drámák elkészítésére írt ki internetes videopályázatot az amerikai Martha Graham Company társulat.

Az On the Couch: An Inner Monologue (A díványon: egy belső monológ) címen meghirdetett versenyre a világ minden tájáról várják a pályamunkákat. A versenyzőknek egy háromperces kisfilmben kell elmesélniük, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlük a társulat hivatalos honlapjára korábban feltöltött két videó.
A felvételeken egy férfi és egy női táncos látható, akik egy terápiás kezelésen részt vevő páciens érzéseit - belső küzdelmeit, és örömeit - keltik életre a mozdulataikkal. A pályamunkákra vonatkozó egyik megkötés, hogy meg kell jeleníteni bennük a táncosok gondolatait: akár hangalámondással, akár feliratozással.

A kisfilmnek a "Doktor, újra megtörténik" mondattal kell kezdődnie, és el kell hangoznia benne a néhai Martha Grahamtől származó híres idézetnek is, miszerint: "A mozdulat sohasem hazudik". A nyertes pályamunkát egy szakértői zsűri fogja kiválasztani. 
Az elismerés mellett a győztes 500 dolláros (115 ezer forint) pénzjutalmat kap. A február 15-i határidővel meghirdetett verseny második helyezettjét 300 dollárral (69 ezer forint), a bronzérmes versenyzőt pedig 200 dollárral (46 ezer dollár) fogják jutalmazni.
A dobogós munkák mindegyikét a társulat márciusban megrendezésre kerülő New York-i előadásán fogják levetíteni. A modern tánc egyik klasszikusaként tisztelt Graham 1991-ben hunyt el, hatvan évvel azután, hogy megalapította az örökségét ma is őrző társulatot.

Bővebb információt itt talál: onthecouchcompetition.tumblr.com

vagy a Facebookon

érdeklődni lehet: Tadej Brdnik
tbrdnik@marthagraham.org
917.304.9883

süti beállítások módosítása