Ljubljanai vendégjáték a Maladype Bázison

Január 27-én és 28-án vendégszerepel a ljubljanai Mini Teater a Maladype Bázison. MA és AL című előadásukat Salinger szövegei, és Koltès Salinger című darabja ihlette. Az előadás angol nyelvű.

Az intenzíven provokatív előadás parányi terét díszlettöredékek töltik meg. A színészek megszólítják, majd bevonják a nézőket a maguk játékosan hisztérikus világába, és ezzel elmosódik a különbség a valóság és a fikció között. A darab sokféle témát érint, a család szétesésétől egy gyerek halálán keresztül az amerikai demokráciáig, a hagyományos és a modern színház által felvetett kérdésektől a vietnámi háborúig. Ivica Buljan az egyik legjelentősebb horvát rendező, aki elsősorban Pasolini és Koltès szövegek színrevitelével vált ismertté.  A Ma és Al a briliáns fizikai színházat művelő kiváló színészeknek, valamint a színpadi cselekvéseket és a teret nagyszerűen megválasztó rendezőnek köszönhetően egy különleges előadás, ahol a rombolás neurózisa keríti hatalmába a színpadot, adekvátan tükrözve a jellemek, helyesebben az anti-jellemek közötti viszonyt. (Zrinka Zorčec, Vijesnik)

ma_and_alforrás: Maladype Színház

A báb és hagyományos előadásokat bemutató Mini Teater-t a legfiatalabb közönség számára 1999-ben alapította a színész, bábszínész, művészeti vezető és dramaturg Robert Waltl. Gyerekeknek bábelőadásokat tartottak, később felnőtteknek szóló darabokkal kísérletezte a Ljubljanai Várban. Tíz éves születésnapját már a 2009-ben átadott saját színházi épületükben ünnepelhették Ljubljana Óvárosában, a Križevniška utcában. A Mini Taeter a különféle műfajú gyerek-és bábelőadások mellett sikerrel mutat be kortárs irodalmat, post-dramatikus darabokat felnőtt közönségének, és számos külföldi fesztiválon is bemutatkoztak már, Mini Nyár néven a pedig Ljubljanai Nemzetközi Gyerekszínház Fesztivál főszervezői.

A ljubljanai MINI Színház vendégjátéka a Maladype Bázison
Január 27-én és 28-án 19.00 órakor
Az előadás nyelve: angol
MA és AL (MA AND AL)
J. D. Salinger és B.-M. Koltès nyomán

Az előadás nyelve: angol

Írta és rendezte: Ivica Buljan
Díszlet: Slaven Tolj
Jelmez: Ana Savić-Gecan
Játsszák: Senka Bulić és Marko Mandić

Az előadás a ljubljanai Mini Teater és a zágrábi Kazalište Hotel Bulić koprodukciójában készült.

süti beállítások módosítása