Minikoncert-sorozattal ünnepli 38. születésnapját az Újvidéki Színház

Rendhagyó zenés műsorral mutatkozik be pénteken este az Újvidéki Színház társulata: születésnapi minikoncert-sorozattal várja a nézőket abból az alkalomból, hogy a teátrum most ünnepli fennállásának 38. évfordulóját.

Gyarmati Kata, a színház dramaturgja az újvidéki Magyar Szó című lapnak elmondta, hogy az ünnepi műsorban a színház társulatának tagjain kívül fellépnek a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata és a Kosztolányi Dezső Színház színészei, valamint a színművészeti akadémia harmadéves hallgatói. 

usz500forrás: images.google.com

"Mindnyájan külön-külön produkcióval készülnek, de közös zenélés is lesz a másfél órás minikoncert-sorozat keretein belül" - hangsúlyozta Gyarmati Kata, aki azt is elárulta, hogy az évad kezdete óta a társulat színészei nagyon komoly énekórákon csiszolták tovább tudásukat.
Az ünnepi est keretében megnyitnak egy emlékszobát, ahol a színház nagyjairól készült fotók, a sikeres előadásokról készült felvételek tekinthetők meg - olvasható a lap csütörtöki számában.
Az újvidéki Magyar Szó arról is beszámolt, hogy csütörtök este hat órától Thália a kocsmában címmel színházi tárgyú versek hangzanak el a Művészklub színművészeinek előadásában, este héttől pedig januárban utoljára lesz látható a nagy sikerű Portugál című előadás. Ez egyúttal a darab jubileumi, 50. előadása lesz, amelyen megjelenik a szerző, Egressy Zoltán is.

süti beállítások módosítása