Görög László Sári bírót rendezett Komáromban

Móricz Zsigmond Sári bíró című vígjátékát állította színre Görög László, rendező. Móricz színművét még tavasszal tűzte műsorára a Komáromi Jókai Színház, akkor még senki nem gondolta, hogy az előadás január végén ilyen aktualitással bír majd Szlovákiában, hiszen választásokra készül az ország – ahogy Móricz szereplői is.

A nyírségi faluban, ahol a Sári bíró története játszódik, már 33 éve viseli a bírói süveget a jelenlegi bíró – és a felesége Sári, mert a falusiak számára egyértelmű, hogy az asszony mozgatja a szálakat, tartja kézben a dolgokat. 33 év után most először jelentkezik ellenjelölt, úgyhogy nagy a tét. Vajon sikerül-e megtartania Sári bírónénak a pozíciót, vagy át kell adni a stafétát? S ha át kell adni, vajon valódi változás történik-e, vagy csak másképp fogják hívni a bírónét? - többek között erről is szól a pénteken, január 27-én bemutatásra kerülő előadás, melynek díszletét Cziegler Balázs, jelmezeit Gadus Erika tervezte. Az előadásban elhangzó gúnydal zeneszerzője Darvas Ferenc.

Drfi_Mtys_Varsnyi_Mari_Foto_Dmtr_EdeDráfi Mátyás, Varsányi Mari (Fotó: Dömötör Ede)

Az előadás címszereplője Dráfi Mátyás, a női főszereplő Varsányi Mari – aki ezzel a szereppel búcsúzik a Komáromi Jókai Színház társulatától (a művésznő úgy döntött, 2013. január 1-től nyugdíjaztatja magát). További szerepekben: Bárdos Judit – a pozsonyi Színművészeti Egyetem negyedéves hallgatója, Szabó Viktor végzős egyetemi hallgató (szeptembertől tagja a Jókai társulatának), Horányi László, Majorfalvi Bálint, Molnár Xénia, Mokos Attila, Ropog József, Bernáth Tamás, Bandor Éva, Holocsy Krisztina, Fabó Tibor, Németh István, Olasz István, Nagy László és Erdélyi Zoltán.

süti beállítások módosítása