Pontosan mikor jön Malkovich?

Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A világhírű amerikai filmszínész a Vígszínházban lép fel a Pokoli vígjáték című darabban.

John Malkovich eredetileg március 17-én mutatkozott volna be a budapesti közönségnek, de januári térdműtétét követően csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphet újra színpadra - közölték a szervezők. Március 25-én, vasárnap a Vígszínházban változatlan kezdési időpontban - 16 és 20 órakor - tartják meg az előadásokat, amelyekre a már megváltott jegyek érvényesek. 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja John Malkovich különös vendégjátéka lesz - mondta Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője a programsorozatot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón.  A világhírű amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékot (The Infernal Comedy) hozzák el.
A téma nem könnyű, a főhős, Jack Unterweger és a történet, a sorozatgyilkosságok valóságosak. Az osztrák férfi - aki egy amerikai katona és egy bécsi prostituált fia - a vádirat szerint 11 nőt gyilkolt meg, kilencet rábizonyítottak és életfogytiglani börtönre ítélték. Unterweger egy nappal az ítélethirdetés után felakasztotta magát a cellájában. A darab írója és rendezője Michael Sturminger, két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri Malkovich-ot. A produkció már bejárta egész Európát.

süti beállítások módosítása