Bábmúzeum nyílt Temesváron

A temesvári Merlin bábszínház régi és új bábjaival, díszleteivel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők a városban megnyílt Bábmúzeumban.

"Nagy örömömre szolgál, hogy a bábok végre visszatérhettek a temesvári várba, ahonnan valamikor a középkorban kellett eltávozniuk" - mondta el Medgyes Lábadi Éva, a temesvári Merlin bábszínház igazgatója a Nyugati Jelen című aradi központú regionális napilapnak.
A Bábmúzeum úgy került a temesvári várba, hogy a Temes megyei tanács hatáskörébe tartozó kulturális intézményeknek termeket ajánlottak fel a Terézia-bástyában. A stúdióteremnek is használható bábmúzeumban a kiállítások mellett előadásokat, bábos műhelyeket, különféle kulturális eseményeket szeretnének szervezni, együttműködve a megyei könyvtárral és a szintén a városban működő Falumúzeummal. 

bab "A Merlin bábszínház továbbra is a józsefvárosi épületben működik, ez a terem esélyt ad nekünk arra, hogy a város szívében is szervezhessünk bábos eseményeket" - tette hozzá Medgyes Lábadi Éva.
A Terézia-bástyában a szerdai ünnepélyes megnyitó óta látható bábkiállítás a Csizmás kandúr és a Király új ruhája című klasszikus bábelőadások bábjait és díszleteit mutatja be. Az elképzelés szerint itt láthatók majd a mai gyerekek szülei és nagyszülei korából való bábok is a tervezett állandó kiállítás keretében. 
A Bábmúzeum megnyitója alkalmából a gyerekek a Rokoko és Rikiki című előadásnak tapsolhattak. A Terézia-bástyában kiállított bábok keddtől péntekig 11-16 óra, vasárnap 11-14 óra között várják a látogatókat Temesváron.

süti beállítások módosítása