Dancs Annamari készül az Eurovíziós Dalfesztivál szombati elődöntőjére

Igazi összefogás alakult ki a Budapesti Operettszínházban, amikor kiderült, hogy Dancs Annamari Feel című számával bejutott a legjobbak közé az Eurovíziós Dalverseny nemzeti elődöntőjében.

A Budapesti Operettszínház fiatal szubrettjének Feel című száma is bejutotta a dalverseny hazai fordulójában a legjobb 20 közé. A szombati elődöntőt 20:15-től közvetíti az m1 és a Duna World csatorna. Dancs Annamari szerelme, Kerényi Miklós Máté gyakorlatilag menedzserévé lépett elő, s intézi a versennyel kapcsolatos dolgokat, a próbáktól a ruhákig és kellékekig. Biztos, hogy a társulat tagjai közül rengetegen követik majd a televíziós közvetítést az m1 vagy a Duna World csatornán, s azoknak a kollégáknak is a képernyőn lesz fél szeme, akik a Szentivánéji álom esti előadásában játszanak majd. De többen tevékenyen is kiveszik részüket a remélhető sikerből. Annamari Feel (Érzés) című dala - melyben elmondása szerint benne van kettős énje, a popdíva és az operett-szubrett - 2009-ben íródott, hangszerelése 2011-ben készült el, az eredeti angol mellé pedig az Operettszínház Musical Együttesének tagja, Aczél Gergő írt magyar szöveget, a műsorban tehát két nyelven is hallhatjuk majd a számot.

xP1tdancsa3

Annamari, akit a nézők A Csárdáskirálynő Stázijaként és a Miss Saigon Kimjeként is ismerhetnek, mögött vokalisták és táncosok is szerepelnek a látványos produkcióban. A két csinos háttérénekes közül az egyik különösen ismerős lehet az Operettszínház nézőinek, hiszen a siker és jó barátnője kedvéért a teátrum fiatal primadonnája, Bordás Barbara is a mikrofon mögé állt! "Annamarival együtt kezdtünk az Operettben, én a címszerepet alakítom A Csárdáskirálynőben, ő pedig Stázit. Majd utána egy musicalben, a Miss Saigonban is összekerültünk. Boldogan vállaltam el a feladatot, ha csak a háttérben is, de azt gondolom, a siker a fontos, ami reményeim szerint mindannyiunké, s a színházé is lesz!" - mondja Bordás Barbara. Annamari nagyon örült, amikor kolléganője elvállalta a feladatot: "Régóta szeretnék vele duettet énekelni, mert imádom a hangját, a közös munka első lépéseként ez egy remek alkalom. Érdekesség egyébént, hogy mindkét előadásunkban ugyanazért a férfiért küzdünk, ez azonban a való életben nem így van, nagyon jó barátság alakult ki közöttünk. Nagy öröm nekem, hogy most is segít sikerre vinni a Feelt!" - így Dancs Annamari. Bordás Barbara mellett Debreczeni Márta vokálozik, aki szintén számos musicalben látható-hallható, többek között Budapesten és Székesfehérváron. "Mártiról sok jót hallottunk már, azért esett rá a választásunk. Sok-sok próbán túl vagyunk, melyek jó hangulatban zajlanak. Örülök Mártinak, mert az Operettszínházban is sokan ismerik, sok barátja van itt, nem volt idegen számára a környezet" - meséli a szubrett.

Bordás Barbara mellett Debreczeni Márta vokálozik, aki szintén számos musicalben látható-hallható, többek között Budapesten és Székesfehérváron. "Mártiról sok jót hallottunk már, azért esett rá a választásunk. Sok-sok próbán túl vagyunk, melyek jó hangulatban zajlanak. Örülök Mártinak, mert az Operettszínházban is sokan ismerik, sok barátja van itt, nem volt idegen számára a környezet" - meséli a szubrett.

dancsa2

A három perces produkcióhoz Balogh-Barta Viktória - akit ugyancsak a Musical Együttesből ismerhetnek a nézők - készített látványban gazdag koreográfiát. "Szegedről érkeztek a táncosok, akik rendkívül lelkesek és pozitívan állnak a kihívás elé, úgy érzem, szívvel-lélekkel dolgoznak a próbákon. Remélem, ez az élő show-ban sem lesz másként!" - mondja izgatottan Annamari.

A fellépőruhákat a Budapesti Operettszínház biztosítja a résztvevők számára, Böhm Katalin segít a kivitelezésükben. Mivel a dalban a klasszikus ének jelenik meg, ezzel párhuzamosan a ruhák is ezt a vonalat erősítik, de ezt ellensúlyozva a koreográfia tele van akrobatikus show-elemekkel, ráadásul a ruhák világítanak is majd... A most szombati elődöntőben a 2005-ben televíziós tehetségkutató versenyt nyert, egy évvel később pedig az év felfedezettjeként Fonogram-díjat kapott Molnár Ferenc Caramel (a Vízió című dallal), a 2011-ben a hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában szintén Fonogram-díjat kapott Compact Disco (Sound of Our Hearts), Dancs Annamari, az Operettszínház szubrettje (Feel), Gallusz Niki színésznő-énekesnő és Vizy Márton (Európa, egy a szívünk), a 2009-es magyar eurovíziós stábban már közreműködött Heincz Gábor "Biga" (Learning To Let Go), a szintén egy televíziós tehetségkutatón feltűnt Kállay-Saunders András (I Love You), Kökény Attila és Bencsik Tamara (Állítsd meg az időt) és Tóth Gabi (Nem kell végszó), az utóbbi években már zeneszerzőként tevékenykedő Krisz Rudi (A fél veled egész), valamint Pély Barna zeneszerző, dzsesszzenész, aki Pál Eszter és a több produkcióból ismert népszerű hegedűs, Pál István "Szalonna" társaságában lép fel (Open Your Heart).

Forrás: Budapesti Operettszínház, MTI

süti beállítások módosítása