Svédországban az Aradi Kamaraszínház Különjárata

Éder Enikő színművész egyéni estjét, az Aradi Kamaraszínház Különjárat című előadását mutatják be szombaton a svédországi Malmöben.

Az előadást a svédországi Hungaroclub szervezésében a Nydala Teaterben tekinthetik meg az érdeklődők - olvasható az Aradi Kamaraszínház közleményében, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez. Éder Enikő az aradi teátrum mellett a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művésze is.

eder_enikoforrás: images.google.com

A néhány napja a magyar kultúra napja alkalmából az aradi Kölcsey Egyesület díjával kitüntetett Éder Enikő Különjárat - Dalok, szavak, találkozások című egyéni estjét 2010 októberében tűzte műsorára az Aradi Kamaraszínház. 
Az előadást azóta számos helyen játszotta az aradi művész, a többi között a szegedi Nemzetközi THEALTER Színházi Fesztivál keretében a szegedi Csillag börtön fogvatartottjai előtt, majd a Bethlen Gábor Alap által támogatott dél-erdélyi szórványvidéki turné kertében is Petrozsényban, Lippán, Pécskán, Zsombolyán és Újszentesen. 
2011-ben Éder Enikő a IX. Gyergyószentmiklósi Kisebbségi Színházak Kollokviumán a legjobb női alakítás díját nyerte el Merteuil szerepéért, amelyet Heiner Müller: Kvartett című darabjában alakított.
A szegedi MASZK Egyesülettel együttműködésben készült produkció, amelynek női főszereplője az aradi művésznő, az idén a dél-romániai Pitestiben megrendezett Davila-Interfest Nemzetközi Stúdiószínházi Fesztiválon elnyerte a zsűri interkulturális párbeszéd díját, a IX. Gyergyószentmiklósi Kisebbségi Színházak Kollokviumán pedig különdíjban részesült.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása