Szabó György nem marad a Trafóban

Bár a Trafó - Kortárs Művészetek Háza élére július 1-jével kinevezett Bozsik Yvette meghívta csapatába, Szabó György, az intézmény jelenlegi vezetője nem marad az igazgatóváltás után. Erről pénteken tájékoztatta a leendő igazgatót - mondta az MTI-nek Szabó György, aki azt még nem tudja, hol folytatja a jövőben.

Bozsik Yvette-et január közepén nevezte ki a főpolgármester július 1-jei hatállyal 5 évre a Trafó élére. A táncművész-koreográfus kinevezésekor az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az intézményt 13 éven át vezető Szabó Györgyöt is szívesen a csapatában tudná nemzetközi tanácsadóként.

szabol

Mint Szabó György - aki szintén pályázott az igazgatói posztra - az MTI-nek elmondta, pénteken hivatalosan is visszautasította a felkérést. Indoklásként utalt arra: Bozsik Yvette részéről korábban elhangzott, hogy egyfajta "ízlésterror" érvényesül a Trafóban. Ezek után nem látja értelmét annak, hogy része legyen az új csapatnak. A jövőről szólva megjegyezte: egyelőre Trafó-beli feladataira koncentrál, azt, hogy hol folytatja a munkát, még nem tudja. "Lehet, hogy a szakmán kívül, lehet, hogy a szakmán belül, lehet, hogy országhatáron kívül, lehet, hogy országhatáron belül" - fogalmazott, hozzátéve: örülne, ha azt a speciális tudást, ismeretanyagot, amelyet az elmúlt 33 év alatt felhalmozott, a jövőben is hasznosíthatná. Arra a kérdésre, hogy erre hol látna lehetőséget, úgy válaszolt: lényegében egyetlen ilyen rendezvény van Magyarországon, és ez a budapesti őszi fesztivál.

A Trafó ügyvezető igazgatói posztját elnyerő Bozsik Yvette az MTI-nek kinevezésekor azt nyilatkozta, hogy meg akarja tartani a Trafó jelenlegi profilját, azonban néhány területen nyitottabbá tenné a budapesti kulturális intézményt. Pályázatában a Trafó művészeti igazgatójaként Horváth Csaba koreográfust, a Forte Társulat művészeti vezetőjét jelölte meg, mint mondta, a teljes csapat a következő fél év alatt áll fel, ám számít a mostani stábra is, nem szeretne nagy váltást.

 

Kapcsolódó cikk:

A Forced Entertainement vezetője a Trafóról

A Forced Entertainement vezetője a Trafóról

... hívja fel a figyelmet, és arra, hogy ismét Szabó Györgyöt "kéne kinevezni" az intézmény élére. Művészként a világot járva és munkánkat sok különböző környezetben bemutatva számtalan típusú fesztivált, ...»

Bozsik csapatába hívja Szabót - Tervekről mesélt

... és társulatokat szeretnénk bátorítani és segíteni" - szólt terveiről. Szabó felajánlást kapott Bozsik Yvette pályázatában a Trafó művészeti igazgatójaként Horváth Csaba koreográfust, a Forte Társulat ...»

 

süti beállítások módosítása