Kosztüm-mesék a Színészmúzeumban

Kosztüm-mesék címmel nyílt kiállítás Laczó Henriette jelmeztervező elmúlt években készült munkáiból csütörtök délután a Színháztörténeti és Színészmúzeumban, Miskolcon. A tárlatot Mikita Gábor, az intézmény vezetője, és Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója nyitotta meg.

miskolc

Mikita Gábor köszöntőjében arról beszélt, hogy a múzeumukban kiemelt jelentősége van annak, hogy díszletek, jelmezek, illetve díszlettervek kerüljenek hozzájuk a Miskolci Nemzeti Színházból, ezek jellemzik ugyanis – időtállóságuk miatt – legjobban és legtovább egy-egy korszak művészeti sokszínűségét.
Halasi Imre elmondta, kiállítást megnyitni mindig nagy megtiszteltetés, különösen ha olyan barátról van szó, mint számára Laczó Henriette, akivel több mint 30 éve dolgozhat együtt.
laczo-kiallitas-120125ml_08

fotó: Mocsári L.

– A színház alkalmazott művészet, és ezek közül is legalkalmazottabb a tervező munkája, aki az egész teátrumban szinte mindenkinek ki van szolgáltatva. Emellett, és ez ellenére adott ki olyan gyönyörű munkákat kezéből az elmúlt évtizedekben Laczó Henriette, melyek végül mindenkinek egyarán elnyerték tetszését – közönségnek, rendezőnek, színészeknek – mondta Halasi Imre.

Laczó Henriette kiállítása, a négy évvel ezelőtt indult sorozatnak, a Színpadképnek a soron következő tárlata.
 

forrás: Minap Online

süti beállítások módosítása