Táncfarsang a nyíregyházi színházban

Tíz előadás, közte táncos álomjáték és kortárs táncszínházi darab is szerepel az idei Táncfarsang programján, amelyet február 11. és 18. között rendeznek meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

temesvar

Kojsza Linda, a teátrum sajtóreferense közölte, hogy az előadássorozat február 11-én a Woody Allen novellája alapján készült Mellékhatások című produkcióval veszi kezdetét, amelyet a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata állít színpadra a Krúdy Kamarában. A táncjáték rendezője Katona Gábor budapesti koreográfus-rendező, aki másodszor dolgozik a temesvári magyar társulatnál, s előzőleg a 2008/2009-es évad nagysikerű Prométheusz című mozgáselőadását vitte színre.

mandy Február 12-én a Nyírség Táncegyüttes és a Naná Színház közös "táncos álomjátékát" láthatja a közönség Legenda (Igézés) címmel a Nagyszínpadon, s ezen az estén mutatja be az Ő és Ő (She and He) című produkcióját Mándy Ildikó Társulata is.

Egy nappal később, február 13-án a Szabolcs Táncegyüttes lép színpadra Mindnyájan Káin gyermekei vagyunk című előadásával, amely a bibliai Káin és Ábel történetét mutatja be. A próbatermi környezetbe helyezett darabban a tehetséges és sikeres, valamint a sikerért mindent megtevő, de sikertelen ember (táncos) elevenedik meg.

ket A nyíregyházi Táncfarsang következő, február 14-iki nagyszínpadi előadásán a Közép-Európa Táncszínház varázsol kortárs táncszínházat a kultúra- és tánckedvelő közönség elé Shakespeare mesék címmel. A darab alkotói elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, akiket prózai, tánc- és bábszínházi elemeket felvonultatva szeretnék bevezetni Shakespeare világába. 

Ugyanezen az estén, de már a Krúdy Kamarában hasonló táncházra hívja a nagyérdeműt a Duna Táncműhely Metszetek címmel. Február 15-én a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház A (Első) Bál előadásában az akrobatika, a tánc, a fizikai színház összes jellemzőjét felhasználva, retro zene segítségével mutatja be a történelem korszakait az 1956-os forradalomtól a 60-as éveken át egészen napjainkig.

voks Szintén a Krúdy Kamara ad helyszínt február 16-án a Tünet Együttes és Szabó Réka Társulata produkciójának. Egy nappal később Barkóczi Beáta távol-keleti harci táncokból összeállított Shiva Tandava című produkcióját láthatja a közönség, a Táncfarsang zárásaként pedig február 18-án a budapesti LA Dance Company lép színpadra Bolero Avatars - Transformation című előadásával.

süti beállítások módosítása