Dörner lecsillapítaná a mérges habokat

Nem megy nehézség nélkül a budapesti Új Színház átvétele - mondta a teátrumot februártól igazgató Dörner György a 180 percben.

Szerdán, február elsején veszi át a budapesti Új Színház vezetését Dörner György. Az új igazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: az első intézkedései között szerepel, hogy megnyugtassa a társulatot és a dolgozókat. 

Dörner György hozzátette: a színház átvételét nehezítette, hogy az elmúlt időszakban előre kellett jeleznie, ha be akart menni az épületbe.

“Szerettem volna már januárban is folyamatosan jelen lenni a színházban, nem csak a személyemmel, hanem a munkámmal is, elsősorban a társulat miatt, hiszen a társulat tudomásom szerint sokkos állapotban leledzik, amit én mindenképpen elkerülendőnek tartottam volna, de ez már így alakult. Tehát az első dolgom az lesz, hogy megnyugtatom a tásulatot és a színház dolgozóit. Igazából annyi történik, hogy más lesz az igazgató, a gazdasági igazgató és azok helyett, akik elmennek, jönnek mások, de a színház ugyanúgy működik. Az átadás-átvétel a törvényeknek megfelelően lezajlik, aztán tájékozódunk arról, hogy mi maradt a színházban, mi áll rendelkezésünkre, mi az amit pótolnunk, vagy pótoltatnuk kell és el kell kezdeni dolgozni, hiszen tervezünk egy bemutatót” – fogalmazott Dörner György, aki úgy látja, eddi kirekesztették a színházból és ezt bizonyítja, hogy Márta István emailben, illetve sms-ben kérte tőle a következő hónapok programját.

dorner

Dörner arról beszélt nem rendkívüli, hanem ugyanolyan társulati ülést tart majd, mint amilyet bárhol tartanának. “Célom, hogy lecsillapítsam azokat a mérges habokat, amik rátelepedtek erre az Új Színházi közéletre” – mondta az Új Színház leendő igazgatója, aki a váltást a parlamenti választásokhoz hasonlította és azt is megjegyezte ő a maga részéről royalista, mégis tudomásul veszi a változást.

A színiigazgató az első premiert március 23-ára tervezi, Kodolányi János Földindulás című drámáját mutatja be az Új Színház társulata.

A leköszönő igazgató, Márta István korábban a színészeknek azt javasolta, fontolják meg a színháztól való távozást, erről áprilisban kell majd dönteniük. Pokorny Lia és Gáspár Sándor azonban már nyilatkozott távozási szándékáról. A színház műszaki vezetője, művészeti titkára, dramaturgja, művészeti vezetője, valamint Szikora János és Hargitai Iván rendezők február 1-jével távoznak, és később a jelenlegi gazdasági igazgató is követi őket – közölte Márta István még múlt szerdán a távirati irodával.

A teljes, 5 perces interjút Dörner Györggyel itt meghallgathatják.

süti beállítások módosítása