Márta István: Dörner György hazudik

Dörner nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy előre kellett jeleznie, ha be akart menni az Új Színház épületébe – szögezte le Márta István.

Dörner György – aki február elsejétől tölti be az Új Színház igazgatói posztját – hétfőn, a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, a színház átvételét nehezítette, hogy az elmúlt időszakban előre kellett jeleznie, ha be akart menni az épületbe. “Szerettem volna már januárban is folyamatosan jelen lenni a színházban, nem csak a személyemmel, hanem a munkámmal is, elsősorban a társulat miatt, hiszen a társulat tudomásom szerint sokkos állapotban leledzik, amit én mindenképpen elkerülendőnek tartottam volna, de ez már így alakult. Tehát az első dolgom az lesz, hogy megnyugtatom a tásulatot és a színház dolgozóit. Igazából annyi történik, hogy más lesz az igazgató, a gazdasági igazgató és azok helyett, akik elmennek, jönnek mások, de a színház ugyanúgy működik. Az átadás-átvétel a törvényeknek megfelelően lezajlik, aztán tájékozódunk arról, hogy mi maradt a színházban, mi áll rendelkezésünkre, mi az amit pótolnunk, vagy pótoltatnuk kell és el kell kezdeni dolgozni, hiszen tervezünk egy bemutatót” – fogalmazott Dörner György, aki úgy látja, eddig kirekesztették a színházból és ezt bizonyítja, hogy Márta István e-mailben, illetve sms-ben kérte tőle a következő hónapok programját.

Márta István szerint „Dörner György hazudik, mint ahogy a pályázatában blöffölt és hazudott, most is hazudik”. Az utolsó napját töltő igazgató szerint az őt váltó direktor bejárhatott a színházba, Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes jelenlétében január 3-án a városházán rendezték a bejárási és eljárási rendet. „Amikor szüksége volt, és amire szüksége volt, minden információt megkapott.” Márta István szerint Dörner György szakmai belépővel bemehetett a színházba és az összes darabot megnézhette. Márta István szerint minderről dokumentumok vannak.

 

A teljes, 5 perces interjút Dörner Györggyel itt meghallgathatják.

süti beállítások módosítása