Színházi táncos képzés indul

Színházi táncos képzést is indít a 2012/2013-as tanítási évben az eddig képzési formák mellett a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium táncművészeti tagozata. 

A színházi táncos képzést a központi program erényeit megőrizve, de élve a változtatás lehetőségével, egy új szellemű, egyedi képzési program alapján kívánják megvalósítani a szakemberek.
A színházi szakemberekkel, koreográfusokkal, rendezőkkel való beszélgetések során vetődött ugyanis az fel, hogy a mai korszínházi igényeihez jobban igazodó képzési programot kell összeállítani a i atalok számára. 

muveszeti2Éppen ezért a színházi táncosok képzése során megtartják az eddigi klasszikus szemléletet, de teret engednek a modern, sőt, kortárs táncirányzatoknak is. A képzésben az eddigi programtól eltérően jelentős szerepet kap a társastánc. 
A képzés részét alkotja majd divattáncok néhány műfaja is. Az eddigi programhoz képest sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a zenei (énekes) képzésre. A program egyik fontos elemévé léptették elő a színészmesterség képzését is.
A táncművészeti tagozat vezetői szerint ezek a változások elősegítik majd azt, hogy a klasszikus táncműveltség megszerzése mellett sokkal átfogóbb, jobban aktivizálható táncműveltséggel rendelkezzenek azok, akik színházi táncosok szeretnének lenni. Mint megtudtuk, a táncos előképzettség hiánya nem kizáró körülmény.

süti beállítások módosítása