Memorandummal tiltakoztak Dörner ellen

Több európai színházban memorandumot olvastak föl, tiltakozásul az ellen, hogy Dörner Györgyöt nevezték ki az Új Színház élére.

Tegnap este több európai színházban memorandummal tiltakoztak a budapesti Új Színházban történtek ellen. Bécsben a Burgtheater színházban Tilo Werner, a hamburgi Thalia színház művésze olvasta föl az előadás végén azt a memorandumot, amellyel Dörner György színházigazgatói kinevezése ellen tiltakoznak.

memo

Brüsszelben sajtótájékoztatón jelentette be Fischer Ádám karmester, hogy levélben fordult az Európai Parlament néppárti delegációjának tagjaihoz. Ebben az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése alkalmából felhívja a figyelmet a kinevezéssel kapcsolatos problémákra.

A levélben Fischer Ádám úgy fogalmazott, hogy "Dörner György igazgató (...) háziszerzője, a magyar antiszemitizmus doyenje, Csurka István szellemében óhajtja vezetni a színházat". Azt kérte a frakció tagjaitól, hogy "gyakoroljanak nyomást a Fideszre: hirdessen zéró toleranciát a szélsőjobboldallal szemben".

A sajtótájékoztatón Peter De Caluwe, a tavaly az év operaházának választott brüsszeli Théatre Royal de la Monnaie főigazgatója közölte, az ő intézménye is támogatja azt a kezdeményezést, hogy a kinevezés elleni tiltakozásul szerdán memorandumot olvassanak fel több európai város színházában.

süti beállítások módosítása