Szünet nélkül - A kultúráért találkozik Szőcs, Zsámbéki, Schilling

Szünet nélkül - A magyar kultúra érdekében címmel konferenciát rendez a 43. Magyar Filmszemle zárónapján a Krétakör. Számos művész jelezte, hogy fel kíván szólalni.

A szervezők közleménye:

A nemzetgazdasági, társadalmi, és az ezekkel párhuzamos Euro-atlanti krízis olyan kihívások elé állítja a hazai kulturális élet alakítóit, amelyben a nemrég még evidenciának vett alapvetések is bizonyítást követelnek. Ebben a helyzetben állami/önkormányzati és független szereplőknek együtt, közösen kell kiállniuk a nemzeti kultúra ügye (jelene és jövője) mellett, a magyar lakosság életminőségének javítása érdekében.

szemle

Célkitűzés:

A kulturális élet meghatározó alakítóinak egybegyűjtésével (a már említett állami/önkormányzati és független leosztásban) a hazai kulturális színterek önkényes, de nem kizárólagos keresztmetszetét kívánjuk adni.

Felszólalók:

Tarr Béla, Nemcsák Károly, Eötvös Péter, Maurer Dóra, Zsámbéki Gábor, Mezey Katalin, Grecsó Krisztián, Kovalik Balázs, Fekete Péter, Pintér Béla, Román Sándor, Gergye Krisztián, Herczeg Tamás, Erős Balázs, Miskolczi Péter, Petrányi Viktória, Gulyás Gábor, Szoboszlai János, Rácz Zoltán, Pándi Balázs, Gerendai Károly, Hartyándi Jenő, Szőcs Géza, Geszti Péter, Schilling Árpád, Esterházy Péter, Accord Quartet

terkep

Időpont, helyszín:

2012. február 5. (vasárnap) 15:00-18:00; OSA Archívum, Arany János utca 32.

(2 perc gyalog az Arany János utcai metrómegállótól

Info:

 A rendezvény teljeskörűen dokumentálásra kerül, így a felszólalások mindegyike a konferenciát követően az esemény Facebook lapján megtekinthető lesz: http://www.facebook.com/events/261595553909928/.

süti beállítások módosítása