Terülj, terülj, asztalkám - Bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Az idei évad harmadik bemutatójára készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely ezúttal főként a gyerekeket várják a nézőtérre: a társulat a Terülj, terülj, asztalkám című népmesét dolgozza fel - írja a Krónika című kolozsvári napilap csütörtöki számában.

Az elmúlt években olyan mesejátékok szerepeltek a Tomcsa Sándor Színház repertoárján, mint A császár új ruhája, a Skatulyácska vagy a Csipkerózsika, népmesét most először visznek színre - mondta el Csurulya Csongor, a társulat művészeti vezetője, a darab rendezője, aki ugyanakkor azt is reméli, hogy a darab a felnőttek tetszését is elnyeri.
A héten már a hatszereplős zenés-táncos darab főpróbái zajlanak, a bemutatót február 5-én, vasárnap tartják meg.

A Terülj, terülj, asztalkám díszletének központi eleme egy kézzel festett óriási meséskönyv, amelynek forgatása révén különböző helyszínek tárulnak a nézők szeme elé és elevenednek meg a különböző jelenetek. A könyvet a Skatulyácska díszletét is tervező képzőművész, Biró Boglárka készítette, a táncos koreográfia Lőrincz József munkájának köszönhető.
Február folyamán összesen tíz alkalommal lesz látható az udvarhelyi színpadon a népmese. A rendező tervei szerint - mivel a darab nem fény és térigényes -, meghívásra akár a környékbeli településeken is bemutathatják.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása