Gödör helyett - Mi fog történni az Akváriumban?

Muraközy Péter, az Akvárium Klub programszervezője tegnap szűk körű sajtóbeszélgetésen mesélt a terveiről. A klub csendes nyitását február 10-én tartják, de az alapvető átalakítási és felújítási munkák befejezését követően már normális üzemmódban működhet a belvárosi szórakozóhely. Lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből:

Muraközy Pétert február 1-jei hatállyal bízta meg a régi Gödör, ma már Akvárium néven futó Erzsébet téri klub programszervezői feladatainak ellátásával a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Vagyonkezelő Központja. Muraközy Péter kinevezése sokakat érzékenyen érintett: a sajtó Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel való szoros, baráti kapcsolatát forgatta ki, de sokan úgy gondolták, ezzel a döntéssel a Gerendai Károly vezette Sziget Szervezőiroda került előnyös helyzetbe. Utóbbinál ugyan Muraközy Péter programtanácsadóként dolgozik, de ennek semmi köze az akváriumbeli feladataihoz. 

murakozy"Nem kellene, hogy a váltás félelemmel töltse el az embereket. Nem veszünk el semmit a budapesti fiataloktól. A célunk egy európai szintű kulturális központ megteremtése. (...) Eddig szűk gárdára épült a programkínálat, és ez sajnos pont a park fenntarthatóságát kérdőjelezte meg. Ugyanúgy könnyűzenei koncertekben, színházi és táncprogramokban gondolkodunk, csak progresszívabb irányba szeretnénk elmozdulni. A színházi programok minőségét Horn Márton garantálja, aki a Trafó csapatából csatlakozik hozzánk" - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Muraközy Péter
A jövőben az Akvárium a Design Terminállal közös kasszán lenne. Az anyagi összevonás oka, hogy ténylegesen önfenntartóvá váljon az Erzsébet téri kultúrcentrum: a befolyó pénzekből lehet majd működtetni az egész komplexumot. Az Akvárium programjait a vendéglátásból befolyt összegekből fogják finanszírozni. Az üzemeltetésért és a működés logisztikájáért a Maros Róbert vezette Gamma Trade Kft. a felelős. 
Maros Róbert elmondta, az elkövetkező hetekben kisebb átalakításokat terveznek: a koncerteknek egy belső terem adna helyet, beépített ruhatárat alakítanának ki. Nyárra pedig a parkban grillteraszt és egy bárt építenének ki. A 10-15 millió forintos beruházást márciusig fejeznék be. 
Muraközy Péter szerint az ingyenes dolgok kevésbé lesznek fenntarthatók az új rendszerben, de a sokakat vonzó táncház biztosan megmarad. A jövő pénteki csendes megnyitón ott lesz Üllői Úti Fuck és a Velőrózsák, februárban biztos fellép még Harcsa Veronika, az Akkezdet Phiai, Erik Sumo, de a Moog vagy a Rotfront is. Muraközy a közönség megnyugtatására elmondta, hogy sokan lesznek a fellépők között a megszokott Gödör-profilból, csak a fellépéseik száma fog csökkenni. Az Akváriumban azonban sokkal nagyobb terepet kapnának a jövőben az elektronikus zenészek.

Forrás: Magyar Nemzet

süti beállítások módosítása