Hivatalos a Fodrásznő a REFLEX Fesztiválra

A sepsiszentgyörgyi REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálén vendégszerepel március 29-én a debreceni Csokonai Színház előadása, a Fodrásznő. A fesztivál programjában olyan világszínházi nagyságok kaptak meghívást, mint Emma Dante, Oskaras Koršunovas, Krystian Lupa, Andrei Şerban.

A rangos fesztivál egyik célkitűzése, hogy a közép-európai térség saját kultúrájukon belül elismert színházi előadásait szemlézze. Ennek jegyében kapott meghívást a REFLEXre Csokonai Színház legnépszerűbb előadása is.

A Fodrásznő mellett a magyar színházak közül az Örkény Színház János király című előadása, valamint a HOPPart Korijolánusza vesz részt a fesztiválon.

A március második felében megrendezésre kerülő fesztiválon olyan jelentős előadások láthatók, mint a Rimini Protokolltól a Radio Muezzin, látható a vilniusi Oskaras Koršunovas Színház előadásában az Éjjeli menedékhely és a Hamlet. Krystian Lupa különleges projektjével érkezik: Persona. Marilyn. Emma Dante rendezte a Trilogia degli occhiali előadást...

A Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László által játszott Fodrásznő a Csokonai Színház legtöbbet utazó produkciója. Az előadás vendégszerepelt 2011-ben a minszki V. Panorama Nemzetközi Színházi Fesztiválon, ahol a közel ezer fős közönség állva ünnepelte színészeinket. 2010-ben az oroszországi Jaroszlavlban a Volkov Fesztiválra kapott meghívást a produkció.

A 2010-es Pécsi Országos Színházi Találkozón a Fodrásznő kapta a legjobb előadása díját, Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakításért járó elismerésben részesült. A Fodrásznő bejárta az egész országot: látható volt többek között a Szentendrei Művészetmalomban, a veszprémi Pannon Várszínházban, a Gyulai Várszínházban, Sóstón, a Szegedi Nemzeti Színházban, Kapolcson, a tatabányai Jászai Mari Színházban... A 2009-ben Viktor Rizsakov által rendezett Fodrásznő 50. előadása 2012. február 14-én lesz a debreceni Csokonai Színház kamaraszínházában, a Víg Kamaraszínházban.

fodraszno

Plusz információ

Szergej Medvegyev Fodrásznő című műve nemcsak a Csokonai Színház előadásában élvezhető. Kozma András által fordított szöveg könyv formában is megjelent a L'Harmattan Kiadó Repertoár című kortárs drámákat bemutató sorozatában.

süti beállítások módosítása