Linzi operaház: 800 ezer euró az új nézőtéri székekre

A legnagyobb komfortot élvezheti majd az új linzi operaház közönsége; az építtetők mintegy 800 ezer eurót (232 millió forintot) költenek a nézőtéri székekre a két forrásból összesen tízmillió eurót (2,9 milliárd forintot) közelítő költségekből.

A sortávolságokat is tágasra tervezték, 97-105 centiméteresek a széksorok közti folyosók, akár a lábát is ki fogja tudni nyújtani a néző. Az 54 centiméter széles ülőfelületű székeket, amelyeket gerincvédő párnázattal látnak el, a színházak és kongresszusi központok berendezésében rutinos olasz cég, az Ares Line szállítja a háznak.
A linzi Színházi és Zenekari Kft. ügyvezetője, Thomas Königstorfer úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi játszóhely, a Nemzeti Színház kényelmetlen, ott a sortávolság csak 70 centi. A 2013 áprilisában megnyíló operaház nagytermének négy szintjére összesen 1130 szék kerül. A erfurti új operaház - ahol szintén nagyon kényelmes a nézőtér - volt az egyik minta a társaság számára - jegyezte meg Thomas Königstorfer.
Az új linzi teátrum nem kisebb szerepre tör, mint hogy Európa vezető intézménye legyen. A belsőépítészeti munkálatok májusban indulhatnak, a tavaly őszi, mintegy 50 ezer euró kárt okozott tűz nem okozott nagyobb csúszást.
Arra számítanak, hogy az éves nézőszám eléri majd a 300 ezret, és várják, hogy nemcsak Alsó- és Felső-Ausztriából, hanem a környező országokból, Alsó-Bajorországból, Csehországból is várnak érdeklődőket. Az új ház elnevezése Linzer Music Theatre lesz.

süti beállítások módosítása