Nyílt levél Kiss Jánosnak a Trafó kapcsán

Nyílt levelet fogalmaztak Kiss Jánoshoz a  II. TRAFÓ – HÁLÓZATBA KÖTVE KONFERENCIA szervezői, mellyel a Magyar Táncművészek szövetségének társelnökével készült interjúra reagálnak.

trafo

Színhaz.hu portálon interjú jelent meg Kiss Jánossal, a Magyar Táncművészek Szövetségének társelnökével a Trafó vezetéséről hozott fenntartói döntéssel kapcsolatban. Sajnálattal olvastuk Kiss szavait, amelyek tovább fokozzák a jelenlegi feszült helyzetet, hátráltatva ezzel az indulatok nélküli, szakmai alapú tisztánlátást a kortárs kulturális topintézmény jövőjével kapcsolatban.

Mi, a konferencia szervezői, eredeti szándékunkhoz továbbra is hűek maradva, olyan fórumot kívánunk létrehozni február 21-én, amely a szakmai alapú diskurzust indíthatja el a Trafó következő vezetése, és az érintett szcéna (nem pusztán a tánc, hanem a Trafóban megjelenő kortárs művészeti területek mindegyike) között. A szervezőknek a transzparens és a közvetlen érdekegyeztetés létrehozásáért tett törekvéseit habverésnek és kibeszélőshownak minősíteni nem más, mint a valódi, szakmai párbeszéd megkerülése.

Reméljük, hogy a fórumon Kiss János személyes megjelenésére is számíthatunk, és ezzel lehetővé teszi, hogy élőszóban ismerjük meg a Trafó korábbi működésével szembeni kritikai megjegyzéseit, és annak jövőjével kapcsolatos elvárásait.

Jelen közleményünkkel továbbá meg kívánjuk erősíteni Bozsik Yvette felé tett meghívásunkat. Bár mindeddig személyes megkeresésünkre sem pro, sem kontra nem kaptunk választ, mégis, alkotói magatartásának ismeretében joggal bízunk abban, hogy élni fog a felkínált lehetőséggel, és személyes megjelenésével bizonyítja, hogy a közintézményvezetői kötelezettségek legfontosabbikát – a köz előtti számadás kötelezettségét – ő maga is megkerülhetetlennek tartja.

 

Fuchs Lívia

Gáspár Máté

Gulyás Márton

György Péter

Inkei Péter

Mélyi József

Szemerey Samu

Vályi Gábor

Végső Zoltán

süti beállítások módosítása