Forraltbor és kedvezmény a Kamaraszínházban - Ünnepelnek

A Budapesti Kamaraszínház művészei nyilvános akció keretében ünneplik meg, hogy a társulat átmenetileg megmenekült, és köszönik a nézők töretlen bizalmát és jóindulatát.

A jelenlegi helyzetről:

Budapesti Kamaraszínház jövője bizonytalanná vált, miután a vezetést december 15-én levélben értesítette a Nemzeti Erőforrás Minisztérium arról, hogy január 1-jétől nem tudja támogatni a teátrumot. A színház dolgozói, összesen 140 ember és a vendégművészek annak ellenére folytatták a munkát, azonban a jegyek értékesítésével le kellett állnia a teátrumnak, hiszen nem tudták garantálni az előadások megtartását. Január 25.-én a NEFMI úgy döntött, 2012 első félévére a Budapesti Kamaraszínház 147 millió forint támogatást kap. A minisztérium további tárgyalásokat folytat a tulajdonosi jogkörben a további döntéseket meghozó MNV Zrt.-vel, valamint a színházak esetleges átadás-átvételét illetően Budapest Főváros Önkormányzatával.

A kérdésre, hogyan tovább, a döntés után Szűcs Miklós igazgató úgy válaszolt, a következő fél évben megpróbálnak működni, közben lobbiznak a fővárosnál a régóta szóban forgó átvételről, a minisztériumnál pedig a további fenntartásról. Szűcs szerint, ha még ez év végéig kapnának juttatást, kihúznák 2013-ig, amikortól sem a fővárosnak, sem a minisztériumnak nem kerülnének pénzbe. Az akkor életbe lépő előadó-művészeti törvény szerint ugyanis egyértelműen a kiemelt kategóriába kerülnének.

bor

Akcióra készülnek a színház dolgozói:

A Budapesti Kamaraszínház művészei nyilvános akció keretében ünneplik meg, hogy a társulat átmenetileg megmenekült, és köszönik a nézők töretlen bizalmát és jóindulatát. Ezét 2012. február 10-én, pénteken, déli 12 órától 13 óráig a Deák téri ( VII. ker. Károly körút 21.) jegyirodájuk előtt forró teával, forralt borral várják nézőiket a Kamaraszínház színészei és szeretettel ajánlják előadásaikat. Jegyeik többségére ezen a napon 50 %-os engedményt adnak. Ezentúl a Tivoli Színházba látogatók 1 óra ingyenes parkolást kapnak a színházjegyük mellé a 1073 Bp. Akácfa u. 60. szám alatti Parkolóházban, a színháztól 2 percre.

A Kamaraszínház legfrissebb bemutatóiról:

December 16.-án és 17.-én is bemutatót tartott a Budapesti Kamaraszínház.

A Tisztogatás című darabot Sopsits Árpád, a Macska a forró bádogtetőn című előadást Asztalos Szandra rendezte.

Az előadásokról bővebb infomációt itt találnak.

süti beállítások módosítása