Finnországban vendégszerepel Pintér Béla és Társulata

Finnországban vendégszerepel Pintér Béla és Társulata; Szutyok című előadásukat február 8. és 11. között négy alkalommal láthatja a finn közönség.

A produkciót az Espooi Városi Színház (Espoon Kaupunginteatteri), Finnország nemzetközi színháza látja vendégül - olvasható a társulat MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Mint írják, Pintér Béla és társulata nem először szerepel a Helsinkivel egybenőtt nagyvárosban 1989-ben alapított színházban: 2010-ben Gyévuska című előadásukat mutatták be ugyanitt a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ fennállásának 30. évfordulója alkalmából.
A Pintér Béla által írt és rendezett Szutyok című darabban a rendező mellett Szamosi Zsófi, Szalontay Tünde, Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán, Thuróczy Szabolcs, Quitt László, Szakonyi Györk és Roszik Hella játszik. A zene Kerényi Róbert, a jelmez Benedek Mari, a maszk Juristovszky Sosa munkája. A 2010-ben bemutatott produkció a Nemzetközi Színházi Intézet Theater der Welt 2010 Mülheim an der Ruhr und Essen fesztiváljának keretében készült - olvasható a társulat honlapján. 

szutyok A 2011-es Pécsi Országos Színházi Találkozón a Szutyok című előadás három díjat kapott: a legjobb színpadi szövegért járó elismerés mellett Szamosi Zsófia vehette át a legjobb női főszereplő, Enyedi Éva pedig a legjobb női epizódszereplő díját. A dráma a német Theater der Zeit színházi újság mellékleteként is megjelent.
A Szutyok című előadás Budapesten legközelebb február 20-21-én, valamint március 29-31-én lesz látható a Szkéné Színházban.
A színész-rendező-író Pintér Béla és társulata legutóbb októberben tartott bemutatót. A Kaisers TV, Ungarn című darab, amely az 1848-as szabadságharc fiktív hősének magánéletébe ad bepillantást, a csapat tizenhetedik ősbemutatója volt. A produkció, ahogy számos korábbi előadásuk, egyszerre feszeget történelmi-politikai és személyes, családi problémákat. 
Februárban a Szutyok mellett a Kaisers TV, Ungarn, a Tündöklő középszer és a Parasztopera című darabját is játssza a társulat a budapesti SzkénéSzínházban.

süti beállítások módosítása