30 millió hiányzik Vidnyánszky filmjéhez

Nem tudták bemutatni a Filmszemlén Vidnyánszky Attila Debrecenben forgatott filmjét. A befejezéshez még 30 millió forintra lenne szükség.

A Dehir.hu cikkéből:

Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház direktora Juhász Ferenc: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című költői eposzából forgatott filmet. A szarvassá változott fiú forgatását 2011 augusztusában kezdték. A nagyjátékfilm öt debreceni helyszínen készült; többek között a belvárosban, a Csokonai és a  Latinovits Színházban, néhány jelenetet pedig egy debreceni polgári lakásban, és egy külvárosi tanyán vettek fel. Akkor még úgy tervezték, tavaly decemberben a mozikba kerülhet a film, melyben többek között Törőcsik Mari, Trill Zsolt és Szűcs Nelli is játszik. A bemutató azonban csúszott: a tervek szerint a hétvégén, a Magyar Filmszemlén láthatták volna először az alkotást a nézők. Hiába szerepelt azonban A szarvassá változott fiú... a hivatalos programban, elmaradt a bemutató, mivel - olvasható a szemle Facebook-oldalán - "még az utolsó simításokat végzik rajta...".
szarvassa

Vidnyánszky Attila, Tarpai Viktória és Trill Zsolt a forgatáson (Forrás:dehir.hu)

"A forgatási munkálatokra és a vágásra 100 millió forintot nyertünk a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától. Szőcs Géza államtitkár úrtól ígéretünk volt, hogy kapunk még pénzt a befejezésre, de időközben kimerült a keret" - mondta a Dehir.hu érdeklődésére Ozorai András, a film producere. A befejezésre, a Dolby Stereo keverésre, a Dolby-jogok megvásárlására és a kópiák elkészítésére még legalább 30 millió forintra lenne szükség. A producer abban bízik, hogy az Andy Vajna-féle filmalaptól számíthatnak támogatásra. A gond csak az, hogy a filmalap olyan filmek befejezéséhez eddig nem adott támogatást, melynek a forgatási munkálataihoz nem adott forrást. Ráadásul Andy Vajna ugyan elment a kizárólag a filmalap munkatársainak szervezett vetítésre, de fél óra múlva otthagyta azt, s nem nézte meg a filmet. Ozorai András mindenesetre bízik abban, hogy sikerül meggyőzni őket arról, hogy érdemes támogatni a mozit, emellett azonban cégekkel is tárgyal, hogy pénzt szerezzen.

szarvassa2Tarpai Viktória és Trill Zsolt (forrás:haon.hu)

"Debrecen városa nagyon sokat segített, nem kellett fizetnünk a helyszínekért, a parkolásért. Ugyanígy sok támogatást kaptunk a Csokonai Színháztól. A stáb is összehúzta magát, még Törőcsik Mari is a színészházban aludt. Én mindig azt mondom, a néző nem azt látja, hogy élt a stáb, hanem ami a vásznon van. Ez pedig egy nagyon gazdag képi világú film lett, több annál, hogy a Magyar Televízióban egyszer lemenjen. Ezért is küzdünk tovább érte" - mondta a producer.

Forrás: haon.hu, dehir.hu

süti beállítások módosítása