Maksa Zoltán 50 éves – Jubileumi Rádiókabaré

Maksa Zoltán humorista 2012. február 16-án lesz 50 éves és 30 éve van a pályán. Kollégáival és rajongóival együtt február 14-én kedden 19 órakor a Mikroszkóp Színpadon, egy rendhagyó Rádiókabaré felvétel keretében ünnepli a félévszázados születésnapot és harmincéves pályafutását.

A köztudottan politika-, és trágárságmentes humorista hosszú fennmaradásának titkát egy kétórás „öninterjú" keretében osztja meg a közönséggel. Vendégei régi és újgenerációs humoristák: Ihos József, Bach Szilvia, Orosz György, Felméri Péter, Aradi Tibor és Varga Ferenc József.

A nagyközönséggel közös ünneplés folytatódik. Maksa Zoltán országos turnéra indul, hogy ha egy estére is, de feledtesse a mindennapok búját-baját és nevetésre bírja az embereket.

 

maksa

Maksa Zoltán írása: „Születésnapomra”

Maksa Zoltán 50 éves – olvasom magam előtt a február 14-ére szóló meghívót, és bármennyire szeretném, nem vagyok képes felfogni. Hogy lehet ez? Amikor folyamatosan én voltam a legfiatalabb a rádiókabaréban, amikor osztálytalálkozón 20 éven át mondták az osztálytársak: „Zoli, te semmit sem változtál, hogy csinálod?”

Hogy csináltam? Talán a sok mosoly, a napi három-négy kötelező, jóízű nevetés, talán a felém megnyilvánuló szeretet, elismerés, és – főleg az utóbbi években – hála az igényes, politika-, és trágárságmentes szórakoztatásért, talán mindez együtt konzervált ily módon, hogy akármennyi is az életkorom, ugyanannak a húszéves, bajszos, mosolygós fiatalembernek érzem magam, aki még mindig kettesével szedi a lépcsőket, aki órákig képes az elektromos játék autópályája mellett gubbasztani műszaki egyetemi tanár barátjával, s aki rohan a jegypénztárba, ha kedvenc metálbandája hazánkba érkezik…

Hogyan lehet ezt megünnepelni? Szabad-e egyáltalán, ünnep-e ez egyáltalán másnak is? Lehet-e egy korszak lezárása, hogy valami új következzen, lehet-e, tudunk-e együtt örülni valaminek, valakinek ebben az embergyűlölő világban? Lehet-e ez egy méltatlanul félresöpört rádiós-televíziós generáció ünnepe, akiknek egyetlen bűne, hogy nem állnak be a celebsorba, s nincsenek balhéik, csak produkciójuk?

Hogyan lehet ezt túlélni? Ez olyan kérdés, amiről azt hiszem, mindenképpen beszélnünk kell. Nekünk, ötveneseknek. Tegyük meg! Február 14-én, a Mikroszkóp Színpadon. A Rádiókabaré mikrofonja előtt… Most is, mint immár 30 éve havonta. Egy olyan születésnapon, ahol az ünnepelt már eddig is annyi ajándékot kapott, hogy ezzel az estével a töredékét sem tudja visszaadni rajongóinak. De megpróbálja a szokásos mosollyal, hittel, kedvességgel és intelligenciával, ahogy megszokhattuk tőle. Immár 50 évesen…

A következő jubileumi est február 18-án a budapesti Klebelsberg Kultúrkúriában lesz, ahol este 7 órától Maksa Zoltán „Konyhashow" című új előadóestjével jelentkezik.

 

süti beállítások módosítása