Olvasópróbát tartottak Dörnerék Új Színházában

Megkezdődött a munka Dörnerék Új Színházában. Első bemutatójuk Kodolányi János Földindulás című darabja lesz, amelyben részt vesz a társulatból Földes Eszter és Nagy Zoltán.

"Az egyik legfontosabb esemény egy színház életében az olvasópróba. Különösen, ha egy megújult színházban történik meg. A március 23-án bemutatásra kerülő Földindulás próbafolyamata február 6-án elindult. Kodolányi János műve kiváló szereposztásban kerül a közönség elé. Eöri Szabó Zsolt fotóművész örökítette meg számunkra ezt az ünnepet" - olvasható az Új Színház honlapján.

foldindula

Az előadás rendezője Pozsgai Zsolt, díszlettervezője Mira János, jelmeztervezője Rátkai Erzsébet. A darab beharangozójában a történetet így összegzik "Magyarország, a két világháború között. Dúl a gazdasági válság, a kis ormánsági faluban kegyetlen törvények uralkodnak. Egy családnak csak egy gyermeke lehet, szabályozzák az egymás közötti házasságot, a válság megmérgezi a faluközösséget. Az Amerikát megjárt Dzsoni, aki a faluban született, visszatért, felvásárolja a szegény parasztoktól a földet, kiforgatja őket a még megmaradt vagyonukból. Kántor Jánosnéknál azonban a feleség ismét áldott állapotban, pedig van már egy kisgyermekük. Piókás Szüle dolga ilyenkor megakadályozni, hogy a kis élet világra jöhessen - Kántor János azonban szembeszáll a helyi törvényekkel, és Amerikánus Dzsoni „áldásos tevékenységével" szemben...megkezdődik a harc az Életért. Kodolányi János műve felkavaró lenyomata egy válságokkal terhelt magyar közösségnek – a megoldás reményével".

A fotókon a színészek: Szakács Tibor, Bordán Irén, Koncz Gábor, Földes Eszter, Koncz Andrea, Farkasinszky Edit, Lux Ádám és Nagy Zoltán

Fotók:

ujszinhaz-6040

1.

ujszinhaz-6051

2.

ujszinhaz-6053

3.

ujszinhaz-6057

4.

ujszinhaz-6058

5.

Kapcsolódó anyag:

Gregor és Koncz az Új Színházba készül

Gregor és Koncz az Új Színházba készül

... Bernadett és Koncz Gábor. Ők is megszólaltak az átadás átvétel kapcsán, akárcsak Pokorny Lia, Esterházy Péter, Fábry Sándor. Cikkünkben kiderül ki hogyan vélekedik a mostani helyzetről. “Azokat a darabokat ...»


süti beállítások módosítása