Színházat kap Kéri Kitty - Igazgató lesz a színész-rendező

Kéri Kitty színésznő vezeti áprilistól a balatonfüredi Kisfaludy Színházat – döntött a város képviselő-testülete. Az eddig egy évadot megélt, épület és társulat nélküli színház a remények szerint ezzel új lendületet kap. Megszavazták a városi intézmények felújítására szánt 95 millió forintos keretet is. 

2012-14 között 95 millió forintot költ az önkormányzat a városi intézmények felújítására. Idén mintegy 32 millió forintot különítenek el erre a célra, míg a fennmaradó 63 milliót a 2013-14 évi költségvetés biztosítja majd – szavazták meg a legutóbbi testületi ülésen a képviselők. A közbeszerzési eljárást hamarosan kiírják, de addig is elvégzik a tovább már nem halogatható javításokat.

A tervezet szerint egyebek mellett 21 millióból korszerűsítik a közösségi házat, kicserélik a nagyterem üveg tetejét és akadálymentesítik a főbejáratot, a Radnóti iskolát 16, a Bemet 12, míg az Eötvös iskolát 11,4 millió forintból újítják fel. Az óvodai épületeket is felújítják, legtöbbet, 13,6 milliót, a Mogyoró úti óvodára költik majd, ahol kicserélik a gázkazánokat és a nyílászárókat is. Mintegy hat millió forintból korszerűsítik a Városi Könyvtárat, közel 21 millióból pedig az önkormányzati hivatalt.

A képviselő testület úgy döntött, hogy április 1-jétől Kéri Kitty, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze látja el a Kisfaludy Sándor Kulturális és Színházfenntartó Nonprofit Kft. ügyvezetői teendőit. A Balatonfüreden élő színésznő megbízása határozatlan időre szól.

kitty

"Nagyon örülök a lehetőségnek, szép és nemes feladat a Kisfaludy Színház működtetése. Ez egy virtuális színház, nincs épülete és nincs társulata, ennek ellenére rengeteg lehetőség rejlik benne, bízom abban, hogy sikerül Kisfaludy szellemében valami egyedi tartalmat létrehozni. Ötvözni szeretném a fiatalos, lendületes szemléletet a füredi tradíciókkal. A koncepcióm kész. Úgy vélem a színháznak egész évben jelen kell lennie, természetesen elsősorban a nyárra és az elő illetve utószezonra koncentrálva a programjait" - nyilatkozta a balatonfured.hu megkeresésére Kéri Kitty, akivel hamarosan hosszabb beszélgetést is készítenek.
A Kisfaludy Színházat még 2010 végén hozta létre az önkormányzat, azzal a céllal, hogy színesítse a helyi kulturális programkínálatot. Az önkormányzati tulajdonban lévő színház a város támogatásából valamint pályázati pénzekből tartja fent magát.

süti beállítások módosítása