Családi receptek a Bodrogi étlapján

Ahogy arról korábban beszámoltunk, március közepén megnyitja kapuit a Bodrogi étterem, ahol többek között a Nemzet Színészének kedvenceit is meg lehet kóstolni. Az étlapon helyet kapnak a család mintegy 150 éves receptjei, mint például a hatféle húsból készült töltött káposzta, vagy a csülöktatár, ami Bodrogi Gyula saját találmánya.

Mintha csak a nagymama készítette volna vasárnap ebédre, úgy gőzölög a kakasleves a Bodrogi asztalán; máskor pedig a sültalmaleves bazsalikomos sajtchipsszel is selymesen csúszik. Nem véletlen az utalás a nagymamára, hiszen Bodrogi Ádám anyai nagymamája a színészlegenda, Mészáros Ági volt, édesapja pedig a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula.

bodrogi_apa_es_fia

Bodrogi Ádám és Bodrogi Gyula

Az inárcsi Bodrogi kúria ízvilága, és a család féltett, közel 150 éves receptjei is étlapra kerülnek a Bodrogiban. Ilyen például az a töltött káposzta, amit Bodrogi Ádám édesanyja, Voith Ági színésznő még az édesanyjától, Mészáros Ágitól tanult, aki pedig ezt a receptet a férje szamosújvári nagymamájától leste el. Szigorúan savanyú káposztából, 6-féle hússal: körömmel, füstölt csülökkel, oldalassal, combbal, dagadóval, füstölt szalonnával és rengeteg kaporral összefő a finom étel szeretete. Egy másik izgalmas családi recept a bélszín helyett főtt-füstölt csülökből készülő csülöktatár Bodrogi módra, Bodrogi Gyula saját receptje. Ez is bekerült a finom, házias ételek sorába.

„Büszke vagyok arra, hogy a fiam tovább viszi a család féltett receptjeit. Ádám számára vérbeli vendéglátósként az a legfontosabb, hogy vendégeinek felejthetetlen pillanatokat szerezzen” - mondja Bodrogi Gyula.

bodrogi_latvany3

Márciusban, a Sas-hegy lábánál nyíló Bodrogiban könnyű reggelik várják a korán kelőket, délben a változatos bisztrómenü teszi kellemessé az üzleti találkozókat, este pedig a család receptjei alapján újragondolt egyszerre házias, mégis friss és izgalmas ételeket kóstolhatnak meg a vendégek.

süti beállítások módosítása