Porcelánvarázslat - Herendi porcelánok a veszprémi Petőfi Színházban

Porcelánvarázslat címmel rendez kiállítást a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a veszprémi Petőfi Színházaulájában péntektől a teátrum legújabb bemutatójához kapcsolódva.

Jávorka Gyula, a porcelánmanufaktúra pr-vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a kamarakiállítást a Marica grófnő című Kálmán Imre-operett premierje tiszteletére hozták létre.
A tárlat egy része a manufaktúra széles termékpalettáját igyekszik reprezentálni, egy vitrinben pedig kizárólag porcelán órákat láthat a közönség. Mint Jávorka Gyula rámutatott, a félköríves, finom aprólékossággal megfestett asztali órák elegáns kiegészítői a főúri enteriőrnek, és kiválóan illenek az operett hangulatához.
A falon a kézi porcelánfestés csúcsát jelentő porcelánképek kaptak helyet. A pr-vezető szerint a művészi igényességű remekművek ilyen számban igen ritkán láthatóak kiállítva, a porcelánlapokra festett, elsősorban virágot ábrázoló egyedi képeket ugyanis a porcelánmanufaktúra nem helyezi fő profilja, a dísztárgyak és a szerviztárgyak elé. Most viszont remek alkalom nyílott a porcelánfestők ez irányú tehetségének megmutatására is - jegyezte meg Jávorka Gyula.

herendiforrás: images.google.com

A színházhoz kapcsolódó tárgyak sem hiányozhatnak a tárlatról: álarcok, karneváli figurák idézik meg Velence hangulatát, és egy speciális válogatás teszi teljessé a kiállítást. Ez utóbbi darabjai között megtalálhatóak a klasszikus színdarabok ikonikus alakjai, többek között Hamlet, Cyrano de Bergerac és Ophelia, de Déryné sem hiányozhat a kiállított porcelán figurák közül - sorolta Jávorka Gyula.
A tárlatot a Marica grófnő bemutatója előtt, február 10-én pénteken délután 6 órakor nyitja meg Oberfrank Pál színházigazgató és Simon Attila, a porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

süti beállítások módosítása