Gregor Bernadett leszerződik az Új Színházba

Gregor Bernadett úgy döntött, csatlakozik a Dörner György vezette Új Színház társulatához.

"Nem kell összekeverni a politikát a művészettel"

"Azért hívtuk meg Gregor Bernadettet, mert egyszerűen jó színésznő" - mondta Dörner György a hír kapcsán.

A színésznő, aki korábban a Magyar Színházban játszott azt mondja, több mint tíz éve ismeri az Új Színház művészeti vezetőjét, Pozsgai Zsoltot, akinek a személye számára garancia arra, hogy jó színházat csinálnak.

"A színésznek az a dolga, hogy játsszon, mindentől függetlenül. A magam részéről örülök a lehetőségnek, és bízom abban, hogy az a figyelem, ami a színház felé irányul, átcsap pozitív irányba - mondta Gregor Bernadett, aki nem fél attól, hogy döntése miatt más lesz a megítélése.

"Nem kell összekeverni a politikát a művészettel. Ez az egész egy felfújt történet. Számtalan színház van, ami a csőd felé tart, mégsem tüntetnek előtte. Ha lesz produktum, akkor lehet ítélkezni. Nem kaptam negatív kritikákat, sőt a kollégáim és a férjem is azt mondta, jól tettem, hogy elfogadtam a felkérést. Abban a helyzetben vagyok, hogy mindenféle munkának örülni kell. Sok olyan pályatársam van, aki rákényszerült arra: szakmája mellett a civil szférában is elhelyezkedjen. Innen nézve kivételezett helyzetben vagyok. A hivatásomból élek, ki tudom fizetni a számláimat, tudok a gyerekeimnek enni adni. Nekem ez bőven elég tette hozzá a színésznő, akinek férje, Somogyi István nem tudott a szakmájában elhelyezkedni" - magyarázta Gregor Bernadett.

gregor

Mi lesz márciusban?

Az Új Színház új vezetősége, Dörner György igazgató és Pozsgai Zsolt főrendező meghirdette a teátrum március havi műsorát.
A nagyszínpadon 2-án, 3-án és 4-én este 7 órától a Karnyóné című darab látható a Forrás Színház vendégjátékaként, 10-én délután 3-tól pedig a Pesti srácok, az Újpest Színház vendégjátéka. Március 11-én délelőtt 11 és délután 3 órakor a Szivárvány kapujában című mesejáték várja az érdeklődőket a Forrás Színház vendégszerepléseként, 13-án a Tizenegy percet lehet megnézni a Thália Színházban, 16-án és 17-én este 7-től pedig Ghymes-koncert lesz az Új Színház nagyszínpadán. 
Az első új darab, Kodolányi János Földindulás című művének előbemutatója 22-én este 7 órától lesz, 23-án szintén este 7 órakor tartják a premiert, majd 24-én, 29-én és 31-én este 7-kor újra színre kerül. Ebben Szakács Tibor, Koncz Gábor, Bordán Irén, Koncz Andrea, Lux Ádám, Földes Eszter és Farkasinszky Edit lép színpadra, hegedűn pedig ifjabb Farkas Sándor működik közre. A díszlet Mira János terve, a jelmezeket Rátkai Erzsébet tervezte, a darabot Pozsgai Zsolt rendezésében láthatja majd a közönség.
A Bubik István Stúdiószínpadon március 1-jén és 6-án este 7-től a Szamártestamentumot láthatják az nézők a Forrás Színház vendégjátékát, 9-én és 25-én este 7-től pedig az Árva Bethlen Kata című darabot. A hétfő esti zenei programok sorát 5-én este 7-től Nyerges Attila zenés irodalmi estje, az Apák és fiúk nyitja, 12-én este 7-től pedig a kárpátaljai Credo együttes verskoncertje lesz műsoron. "Nem titok, Kárpátalja elzárt szigete a magyar világnak. Hogyan éli ezt meg a ))rezervátum(( lakója? Mit érez, mit gondol? Milyen öröm és bánat emészti az anyaországba látogatót?" - a Credo együttes a fenti gondolatok tolmácsolója. Hangzásában egyedi, senkivel össze nem téveszthető irányzatot képvisel. Az együttes jelenlegi tagjai: Ivaskovics József (gitár, ének, zeneszerzés), Varga Katalin (ének, furulya), Fekete Zsuzsanna (ének, hegedű) és Szabó Lívia (ének). Március 19-én este 7-től Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor latin estje látható majd: tizenkét éve, hogy a két kiváló gitáros együtt muzsikál klubokban és fesztiválokon, s egymás után készíti sikeres albumait - az előadások meghatározó eleme az improvizáció, így minden fellépés más és más. Március 26-án este 7-től Papp Gyula és Sárdy Barbara zenekara ad koncertet, amely után "örömzenélés" következik: meghívott vendég mások mellett Pataki László billentyűs a Syriusból, Horváth Charlie énekes, Mogyorósi László gitáros (Syrius, Új Rákfogó), Nyerges Attila énekes és Tánczos "Stewie" István szaxofonos az Ismerős Arcokból, Horváth Zsolt billentyűs (Deák Bill).
Az Új Színház következő bemutatója április 20-án lesz, amikor a Vendégség című Páskándi Géza-darabot láthatja majd a közönség, Pataki András rendezésében. Május 28-án előbemutatót tartanak: a Mert a mamának így jó című zenés vígjátékot tűzik a színház műsorára, Pozsgai Zsolt rendezésében. A darabot a Hévízi Nyári Szabadtéri Színházzal közösen mutatják be.

Forrás: Pécsi Újság, Színház.hu, Bors

süti beállítások módosítása