Eladó Gertrudis trónja - Jótékonysági árverés az Operában

Jótékonysági árverést és gálaestet rendeznek az Erkel Színház megújítására. Előbbin kalapács alá kerül a többi közt Gertrudis trónja, és príma balerinák spicc-cipője.

erkel

“A világ pénze sem lenne elég az Erkel Színház felújítására, ez a legnagyobb magyar, sőt közép-európai zenés színházi épület, melyre akár tízmilliárdokat is pillanatok alatt el lehetne költeni” – jelentette ki Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa az m1 Ma reggel című műsorában.

Mint ismert, a kormány összesen 1,8 milliárd forintot biztosít e célra: tavaly 100 millió forintot költhettek a beruházás előkészítésére, idén erre 1,7 milliárd forint marad. Ezt még kiegészíti majd a februárra tervezett, jótékonysági árveréssel összekötött Erkel-estélyből befolyó pénz.

“Az árverést és a gálaeset a Magyar Televízió és a Duna Televízió közösen közvetíti, 20-30 ária, operarészlet hangzik el, nagyon sok pályakezdő operaművész előadásában, de itt lesznek azok is, akik a pálya csúcsán állnak” – mondta a kormánybiztos.

“A Magyar Állami Operaház weboldalán megtalálhatók azok a relikviák, melyekre lehet licitálni” – tájékoztatott Ókovács Szilveszter, aki azt is elárulta, hogy köztük van Gertrudis trónja, illetve Popova Aleszja és Volf Katalin egy-egy pár dedikált spicc-cipője, a Rózsalovag korábbi előadásából a Tábornagyné rokokó ruhája vagy A szöktetés a szerájból című Mozart-daljátékból Belmonte bársony kabátja.

arveres

A licit február 13-án indult és egészen 2012. február 18-án, szombaton éjfélig tart - addig lehet jelentkezni a kiválasztott tárgyért a következő elérhetőségeken:

Telefon: (36-1)-8147 479 (minden hétköznap 9-17 óráig!)

Fax: (36-1)-4721 195

E-mail: erkellnekunk@opera.hu

Az árverési katalógust letöltheti ITT.

Az árverési szabályzatot letöltheti ITT.

Forrás: Színház.hu, Híradó.hu

süti beállítások módosítása