Hajnalig ropták a Vígszínházban - Táncmaraton 10 kiló citrommal

Maratoni táncpróba varázsolt forró a hangulatot tegnap éjjel a Vígszínházban. Az este mérlege: 10 kg citrom, 1 kg cukor fogyott a limonádéhoz. Néhány videón keresztül betekintést nyerhetnek a tegnap estébe.

Február 13-án, hétfőn 19 órától hajnali 3 óráig nyilvános maratoni táncpróbát tartott a Vígszínház következő bemutatójához, A lovakat lelövik, ugye? című produkcióhoz kapcsolódva.

A Horace McCoy amerikai író híres regényéből készült új színpadi változat próbái már folynak. Az Eszenyi Enikő rendezte darab a mai Magyarországra helyezi a történetet, kihasználva, hogy a mostani gazdasági helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével, ugyanis az 1935-ben megjelent regény a nagy gazdasági világválság idején játszódik.

lovak2

A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, a kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villannak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki.

A színészek és a színház műszaki dolgozói vállalták, hogy részt vesznek egy maratoni nyilvános táncpróbán, azért, hogy megtapasztalják a fizikai fáradtság különböző szintjeit, és átéljék, milyen érzés rövid szünetekkel, több órán át megállás nélkül táncolni. Az ezen az estén szerzett tapasztalatok és élmények beépülnek az előadásba, gazdagítják a színészek játékát.

Az est legfáradhatatlanabb táncosa:

 

Csókkirály:

Adrenalin-dömping és csípőrázás:

Forrás: Színház.hu, Vígszínház, MTI

süti beállítások módosítása