Battonya polgármestere támogatja a nélkülöző Pauditsot

Dr. Karsai József három hónapon keresztül támogatja a Jászai Mari-díjjal is kitüntetett színészt, Paudits Bélát, akit számos szerepben láthatott a közönség.

Battonya polgármestere a Békés Megyei Hírlap hétfői számából értesült arról, hogy a művész 52 900 forintos nyugdíjból él, szinte éhezik és már elkészítette a kötelet, amivel eldobná az életét.
"Nem szeretek olyan országban élni, ahol közismert művésszek, akik aktív korukban milliókat szórakoztattak, a nyomor alsó szintjén kénytelenek élni. Személyesen soha nem találkoztam Paudits Bélával, de színpadon láttam sokszor. Meghatott a sorsa, ezért döntöttem úgy, hogy támogatom.
Már feladtam az egyhavi nyugdíjának megfelelő összeget, 52 900 forintot és a következő két hónapban is eljuttatok számára ugyanennyi összeget, hogy a telet könnyebben húzza ki" - mondta a beol.hu-nak dr. Karsai József.

paudits_2Paudits Béla (forrás: velvet.hu)

Paudits Bélát nagyon meglepte a felajánlás. Az elmúlt években több barátja segítette, de ők már meghaltak. Most az étkezését segíti egy-két ismerőse.
- Még mindig nem jutok szóhoz a meglepetéstől - mondta Paudits Béla, aki 2002-ben vált rokkantnyugdíjassá. A zenés darabokban évtizedek alatt a sok tánc tönkretette a gerincét, az ízületeit. Gyakorlatilag most már alig tudja elhagyni az otthonát.

karsai_jozsef

dr. Karsai József (forrás: hir6.hu)

"Akkor, 10 éve, amikor beteg lettem, a színházam megköszönte az addigi tevékenységem. Húszezer forintos rokkantnyugdíjat kaptam, ami az évek során emelkedett. De ez sem elég semmire. Rólunk, színészekről azt hiszik, hogy rengeteget keresünk. Volt, aki azt mondta, miért nem tettem félre. Soha nem éltem nagylábon, nem volt luxus az életemben" - hangsúlyozta.

Forrás: beol.hu

süti beállítások módosítása