Focifarsangot rendeznek színészekkel, politikusokkal

Színészek, újságírók, politikusok, világklasszis sportolók, egykori élvonalbeli futballisták közreműködésével nagyszabású focifarsangot rendez vasárnap a veszprémi Petőfi Színház.

A Petőfi Színház csapatában együtt játszik majd Oberfrank Pál igazgató, Eperjes Károly művészeti tanácsadó, Éles József, Csoknyai István és Török Lajos kézilabdázók - közölte Varga Róbert, a színház sajtófőnöke.

eperjesA régi veszprémi színész-újságírók focirangadójának, az úgynevezett Színész-Újságíró Rangadó (SZÚR) hagyományait szeretné Lékó Sándor televíziós újságíró folytatni a királynék városában; így megkereste a Petőfi Színházat, hogy a helyi és környékbeli újságírókból, tévésekből álló médiacsapat hívja ki a társulat színészeit egy kispályás mérkőzésre.
A teátrum elfogadta a meghívást és a szervezésben is szerepet vállalt, így született meg a veszprémi focifarsang, kiegészülve a helyi közéleti csapat és az 1988-ban NB I-be feljutott Veszprém FC régi labdarúgóinak a közreműködésével - olvasható a színház közleményében.
A városi közéleti csapatot Porga Gyula, Veszprém polgármestere vezeti majd, a gárdában helyi képviselők mellett a tervek szerint szerepel Kovács Zoltán kormánybiztos is.
A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő mérkőzések a Március 15. úti sportcsarnokban kétszer tízpercesek lesznek. Az utolsó hivatalos SZÚR 24 éve volt Veszprémben.

süti beállítások módosítása