Bejelentések Miskolcon - Bemutatkozott az új színházvezetés

Rendkívüli társulati ülésen mutatkozott be a Miskolci Nemzeti Színház új vezetése csütörtökön.

csapat

A boon.hu cikkéből:

A május végén leköszönő igazgató, Halasi Imre elmondta: dr. Kriza Ákos kezdeményezésére hívták össze a társulatot, ám láthattuk, hogy a miskolci polgármester nem jelent meg (az új igazgató, Kiss Csaba arról tájékoztatta az egybegyűlteket, a városi vezetőnek kassai elfoglaltsága van). Azért is lehetett volna érdekes dr. Kriza Ákos jelenléte, mert a teátrumban nem egyszerű igazgatóváltás történt, hanem a fenntartó önkormányzat döntése értelmében a jövőben nonprofit gazdasági társaság működteti a színházat. Ennek élére választották Kiss Csabát, aki most csütörtöktől tölti be ezt a posztot.

Tőle egyebek között azt hallhatta a társulat, hogy a következő héten kezdi meg a jövő évadra a szerződtetést. Bejelentette: lesznek emberek, akiktől megválik – nehéz anyagi helyzetben van a színház, még akkor is, ha közben köztudottan itt működik a leglátogatottabb vidéki teátrum – mondta. Azt ígérte, kellő érzékenységgel és felelősséggel próbál eljárni, akinek lehet, egy-két szerepre szóló szerződést ajánl majd. Tíz-tizenkét új színészt kíván szerződtetni, és az anyagi lehetőségek keretein belül megerősítené a tánctagozatot illetve a énekkart, zenekart. Annak a reményének is hangot adott, hogy igazgatásával a miskolci színház új nagy korszaka kezdődik.

Ebbéli munkájában művészeti tanács segíti. Olyan rendezők, akiket azzal mutatott be, hogy ők a negyvenes generáció legtehetségesebb válogatottja. A művészeti vezető várhatóan Béres Attila lesz, aki olyan újszerű előadásokat ígért, amelyek jók a társulatnak, és jók a közönségnek is. Rusznyák Gábortól ezt a gondolatot tudjuk idézni: “az előadásért vagyunk itt, hogy az minden este a lehető legjobb legyen”. A művészeti tanács tagja még rajtuk kívül Keszég László, Szabó Máté, Szőcs Artúr rendező, Ari-Nagy Barbara és Rácz Attila dramaturg, és Silló István zenei vezető.

Forrás: boon.hu

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


süti beállítások módosítása