Ingyenes operakoncertet ad a Szegedi Nemzeti Színház énekkara

Ingyenes operakoncertre várja a közönséget ma 19 órára a Korzó Zeneházba a Szegedi Nemzeti Színház énekkara.

– Amikor húsz évvel ezelőtt Olaszországban, Torinóban voltam karigazgató, tapasztaltam, milyen népszerűek az operakórusok. Az ottani énekkar havi rendszerességgel járt a környező kisvárosokba koncerteket adni, amelyeknek természetesen mindig kötelező eleme volt a Nabucco Rabszolgakórusa. Az ötletet felelevenítve az erre a célra is alkalmas Korzó Zeneházban adunk a színház énekkarával koncertet – mondja a ma esti kórusgála karmestere, Gyüdi Sándor.

szegedforrás: szeged.ma

A teátrum főigazgatója azt reméli, az operaslágereket szerető közönség kíváncsi lesz az ingyenes hangversenyre, amelyen zongorakísérőként a színház karigazgatója, Kovács Kornélia működik közre. A népszerű énekkari számok – A Trubadúr Cigánykórusa, a Szerelmi bájital Pletykakórusa vagy a Pillangókisasszony Zümmögőkórusa – mellett az együttes szólista feladatokat is rendszeresen vállaló művészei áriákat, duetteket is énekelnek. Például Somogyvári Tímea Zita és Tóth Judit a Barcarolát is előadja a Hoffmann meséiből, Huszár Barbara pedig Kunigunda bravúráriáját énekli Bernstein Candide-jából.
– Színházibb irányba indult el a szegedi operajátszás, ez is oka lehet annak, hogy a korábbi évtizedekhez képest kevesebb az operagála mostanában. Míg korábban csak lemezen, CD-n lehetett begyűjteni a kedvenc áriákat, manapság letölthetők az internetről is. A mai operatársulatunk is kisebb, mint korábban, így nem tudunk olyan gyorsan és egyszerűen a Szegeden élő énekesekből gálaműsort összeállítani, mint a nyolcvanas-kilencvenes években – fogalmaz Gyüdi Sándor.

forrás: delmagyar.hu

süti beállítások módosítása