Mimó és Csipek ismét a Millenárison zöldít!

Mimó és Csipek idén is látogatás tesz a Millenárison, hogy még több gyerekkel ismertesse meg a környezettudatos viselkedést. Így február 18-án, szombaton, egész napos programmal várják a családokat a zöld gondolatokért elkötelezett mesehősök a Millenárison.

A „Bábozd Zöldre az Otthonod” programot az Európalánta Egyesület környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapata működteti, akik kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állítottak össze. A program célja a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális és fontos szakasza az ember életének.

mimo2

A program egyik alappillére a Mimó és Csipek az erdőben c. bábelőadás. A Gryllus-dalokkal fűszerezett szórakoztató mese megismerteti a gyerekekkel az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit. A bábelőadás főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli környezettudatos útján cimboráik – Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka – valamint maguk az ovisok segítenek. Idén a mese a városban folytatódik – Mimó és Csipek a városban címmel -, hiszen a ravasz Cserka három feladatból álló kihívás elé állítja a két környezettudatos mesehőst, Mimót és Csipeket, akiknek ezúttal a városi környezetet kell zöldebbé varázsolniuk. Természetesen a városban sem maradnak magukra a mesehősök, hiszen újabb barátokra tesznek szert a feladatok teljesítése során.

mimo

program:

11.00 - 11.30 Mimó és Csipek az erdőben – bábelőadás

11.30 – 15.00 kézműves foglalkozások, játszóház

15.00 – 15.30 Mimó és Csipek a városban - bábelőadás

16.00 – 17.00 Kaláka koncert

süti beállítások módosítása